Beroemde Titanic acteur plotseling overleden

Buitenland
maandag, 06 mei 2024 om 11:28
kaars
Met droefheid wordt gemeld dat de wereldberoemde acteur Bernard Hill op 79-jarige leeftijd is overleden. Hill, die bekend stond om zijn onvergetelijke vertolkingen in films als Titanic en Lord of the Rings, laat een blijvende indruk achter in de entertainmentwereld.
Hoewel Hill al eerder opviel met zijn rol als Yosser Hughes in Boys from the Blackstuff, was het zijn rol als kapitein Edward Smith in Titanic die hem bij het grote publiek bracht. Zijn vastberadenheid om het schip niet te verlaten tot het bittere einde werd legendarisch.
In de epische Lord of the Rings-trilogie speelde Hill de rol van Théoden, de koning van Rohan, en bracht hij een geliefd personage tot leven op het witte doek. Ondanks zijn leeftijd was Hill nog steeds actief in de filmindustrie en was hij onlangs te zien in het tweede seizoen van de televisieserie The Responder.
Hill werd geprezen om zijn vakmanschap en ontving gedurende zijn carrière maar liefst elf Academy Awards voor zijn buitengewone acteertalent. Hoewel de exacte doodsoorzaak niet bekend is gemaakt, lijkt zijn overlijden plotseling te zijn opgetreden.
Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega's van Bernard Hill in deze moeilijke tijd. Zijn nalatenschap zal voortleven door zijn onvergetelijke bijdragen aan de filmgeschiedenis.

So long to our friend, our king, Bernard Hill. We will never forget you. “For he was a gentle heart and a great king and kept his oaths; and he rose out of the shadows to a last fair morning.” photo by Viggo

Image
136.6K
Reply