Jonge vrouw vermoord op Tinder date

Buitenland
maandag, 06 mei 2024 om 2:50
schermafbeelding 2024 05 06 om 024959
Dames, wees voorzichtig als je op een Tinder-date bent. Het verhaal van Grace Millane kan iedereen overkomen.
Op camerabeelden is te zien hoe Grace Millane met haar date een hotel binnengaat. Ze glimlacht terwijl de lange jongeman zijn armen op een beschermende, liefdevolle manier om haar schouders slaat. De twee rijden met de lift naar hun bestemming.
screenshot 2024 02 22 at 7
Enige tijd later stapt de man alleen weer de lift in met een karretje met bagage.

De datum

Grace Millane had haar hele leven voor zich. De Britse vrouw, slechts 22 jaar oud, was onlangs afgestudeerd aan de Universiteit van Lincoln . Ze nam wat vrije tijd om te reizen, zoals veel afgestudeerden doen. Ze begon in Zuid-Amerika en bereikte uiteindelijk Auckland, Nieuw-Zeeland.
Op een bepaald moment tijdens haar reizen regelde Grace een Tinder-date met de 26-jarige Jesse Shane Kempson. Ze ontmoetten elkaar op 2 december 2018, een dag die in schande zou eindigen bij de familie Millane.
De volledige details van de datum zijn niet bekendgemaakt, maar op camerabeelden is te zien hoe het stel om 21.41 uur het CityLife Hotel aan Queen Street binnenkwam. Op latere beelden is te zien hoe ze samen de lift in gaan.

Haar ouders maken zich zorgen

Grace's ouders maakten zich zorgen toen Grace niet reageerde op de verjaardagswensen die ze haar op de dag van haar verdwijning stuurden. Ze meldden haar drie dagen later als vermist. De politie begon een onderzoek en verzamelde bewijsmateriaal dat ze “niet meer leefde”.
Ze vonden haar lichaam op 9 december bij Scenic Drive in de Waitakere Ranges .

Kempson's arrestatie en berechting

Het duurde niet lang voordat agenten Kempson in verband brachten met de moord. Hij werd gearresteerd en op 4 november 2019 voor de rechter gebracht. Advocaat Brian Dicky, die de beklaagde vertegenwoordigde, beweerde dat Kempson Millane had gewurgd terwijl ze op een Tinder-date waren.
Hij onthulde bewijsmateriaal dat Kempson internetonderzoek had gedaan naar hoe je een lichaam moest weggooien en pornografie online had bekeken. Hij verklaarde ook dat de jongeman een web van verhalen had gecreëerd om zijn sporen uit te wissen.
Drie vrouwelijke getuigen kwamen naar voren en zeiden dat ze ook via Tinder met Kempson waren uitgegaan en verklaarden dat hij van sadomasochisme hield , bondage, en verstikking. De man, die werkte als barman en bouwer/arbeider, had ook een strafblad wegens rijden onder invloed en wanordelijk gedrag.

Vonnis en veroordeling

Kempson pleitte aanvankelijk niet schuldig, maar zijn verdedigingsteam onthulde later dat de moord op Millane het resultaat was van seks met wederzijds goedvinden. Ze legden uit dat Millane haar date had gevraagd haar te wurgen tijdens een seksspel met wederzijds goedvinden dat mislukte. Ze erkenden dat Kempson in paniek raakte en het lichaam verborg in plaats van naar de politie te gaan.
Een autopsierapport ondersteunde de beweringen van Kempson dat de moord was veroorzaakt door seks met wederzijds goedvinden. Het merkte ook op dat Grace tijdens de moord dronken was geweest, wat mogelijk heeft bijgedragen aan haar dood.
Hoewel de moord een ongeluk leek te zijn, werd Kempson veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij heeft sinds de veroordeling twee hoorzittingen in hoger beroep gehad , maar beide werden vernietigd. Hij heeft nu geen mogelijkheden meer om zijn veroordeling ongedaan te maken.
Hij komt in 2037 voorwaardelijk vrij.