PostNL verhoogt de prijs van postzegels vanaf juli flink, dit ga je betalen

Binnenland
maandag, 06 mei 2024 om 12:27
postnl orange mailbox winschoten 2018
PostNL heeft aangekondigd dat de tarieven voor het versturen van post vanaf juli aanzienlijk zullen stijgen. De beslissing komt voort uit het feit dat steeds minder mensen brieven versturen, gecombineerd met toenemende operationele kosten, aldus het bedrijf.
Volgens Maurice Unck, directeur Mail bij PostNL, staat het handhaven van de postdienstverlening onder druk. Het bedrijf betreurt het om consumenten met een prijsverhoging te confronteren, maar ziet het als een noodzakelijke stap vanwege de dalende postvolumes en de stijgende kosten.
Sinds 1 januari heeft PostNL al een prijsverhoging doorgevoerd voor postzegels, waarbij de prijs steeg van 1,01 naar 1,09 euro. Vanaf 1 juli zal de prijs van een postzegel met nog eens vijf eurocent stijgen naar 1,14 euro.
Ook het verzenden van post naar het buitenland wordt duurder. Het basistarief gaat van 1,75 euro naar 1,80 euro.
Naast de reguliere postzegels zal ook de prijs voor het versturen van aangetekende brieven toenemen, waarbij consumenten 1 euro extra zullen moeten betalen.
PostNL heeft al geruime tijd te maken met een afname van het aantal verzonden brieven in Nederland. Het bedrijf heeft eerder gepleit voor wijzigingen in de postwetgeving, waarbij het voorkeur geeft aan een bezorgschema van 2 tot 3 keer per week in plaats van de huidige vijfdaagse bezorging.