Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je 2 eieren per dag zou eten

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je 2 eieren per dag zou eten

Terwijl je dit leest is de kans groot dat je een doos eieren in je koelkast hebt liggen. Voor de meeste mensen is het eten van eieren elke ochtend een goede manier om de dag te beginnen. Het smaakt niet alleen lekker maar heeft ook een aantal voordelen. Ben je benieuwd welke? Lees dan gauw verder.

Na het lezen van de informatie in dit artikel zul je je inname van eieren elke dag willen verhogen tot minimaal twee.

Wat zit er in eieren?

Eieren bevatten vitamine A, D en E, evenals B12, riboflavine en folaat. Ook vind je mineralen zoals jodium, ijzer, calcium, zink en selenium. Heel veel dus!

Misschien heb je wel eens gehoord dat eieren slecht voor je zouden zijn omdat ze cholesterol zouden bevatten? Dat mag je dus naar het rijk der fabelen verwijzen. Er zit inderdaad cholesterol in eieren maar dat is helemaal niet erg voor je. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken zo zegt voedingsdeskundige Jennie Nyenvik, tegenover de Zweedse site Aftonbladet. Tijd voor de voordelen op een rijtje.

1. Afvallen met eieren

Onderzoek toont aan dat een eiwitrijk ontbijt je echt kan helpen om af te vallen. Volgens onderzoek kan een caloriearm dieet met een regelmatige portie eieren als ontbijt je helpen om twee keer zo snel af te vallen. Onthoud ook dat eieren je kunnen helpen om je langer vol te voelen, wat betekent dat ze je totale calorie-inname helpen verlagen.

2. Eieren zorgen voor een sterker immuunsysteem

Aangezien de koude maanden voor de deur staan is dit een goed moment om te zeggen dat eieren je immuunsysteem een enorme boost kunnen geven. Studies tonen aan dat slechts twee eieren per dag kunnen beschermen tegen infecties, virussen en veel voorkomende ziekten. Eieren bevatten ook 22% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium: een stof die er om bekend staat het immuunsysteem te versterken.

3. Verbetering van het geheugen

Heb je ooit gehoord van het aminozuur choline? Het beïnvloedt de zenuwsignalen die ons helpen de kleine dingen van dag tot dag te onthouden – neem bijvoorbeeld waar u uw sleutels of portemonnee hebt achtergelaten. Onderzoek wijst uit dat extra supplementen van choline het geheugen en het reactievermogen verbeteren.

4. Erg goed voor je ogen

De stof luteïne zorgt er dan weer voor dat je ogen een helder en scherp zicht behouden. Nieuw onderzoek laat zien dat eieren van kippen boordevol met dit sotfje zitten en op die manier gunstig zijn voor je ogen. Luten wordt op natuurlijke wijze door je ogen geproduceerd en beschermt het netvlies tegen beschadiging.

5. Het bestrijden van depressie

In de wintermaanden is vitamine D lastiger te verkrijgen, wat met de zon haar best doet om te verbergen. Eieren kunnen echter wel helpen om het binnen te krijgen. Vitamine D is natuurlijk enorm nuttig voor de PH-balans van onze tanden en de sterkte van onze botten in het algemeen. Vitamine D kan ook helpen bij het tegengaan van depressie! Je voelt je dan minder neerslachtig

6. Sterkere botten

Als je eieren eet, krijg je calcium, wat belangrijk is voor het versterken van je skelet en het voorkomen van osteoporose.

7. Goed voor het bloed

Eieren bevatten veel foliumzuur, een soort vitamine B die nodig is voor de vorming van nieuwe rode bloedcellen. Mensen zonder foliumzuur kunnen het risico lopen op bloedarmoede. Foliumzuur is ook belangrijk als het gaat om de ontwikkeling van de foetussen in de baarmoeder. Goed om te weten voor die aanstaande moeders die er zijn.

8. Veroudering tegen gaan

Wondermiddeltjes tegen veroudering bestaan natuurlijk niet. Maar dat eieren daar aan kunnen bijdragen is wel mooi meegenomen. Zoals eerder vermeld, bevatten eieren aminozuren die cellen helpen opbouwen en regenereren. Dit kan anti-veroudering helpen als het gaat om je uiterlijk.

Naarmate we ouder worden, is onze behoefte aan vitamine D verdubbeld. De aanbeveling voor mensen ouder dan 60 is 10 microgram. Eén ei kan ongeveer 0,7 microgram opleveren.

9. Verlaagd hartrisico

Onderzoekers uit Canada hebben een duidelijk verband ontdekt tussen ei-dicht voedsel en een verminderd risico op hart- en vaatziekten en bepaalde kankers, schrijft Feel Good.

Het geheim hiervan? Eieren bevatten twee belangrijke antioxidanten: tryptofaan en tyrosine. Mensen met slechte LDL-niveaus (lipoproteïne met lage dichtheid) lopen een groter risico op hartproblemen. Blijkbaar kunnen eieren de LDL-cijfers zelfs verhogen en daarmee het risico op hartgerelateerde problemen verlagen.

10. Spier opbouw

Veel mensen die spiermassa willen toevoegen, kiezen ervoor om veel eieren te consumeren – ze doen het om een ​​reden.

11. Beschermt de huid, haar en nagels

Naast hun overvloed aan andere eigenschappen, bevatten eieren ook veel B-vitamines en omega 3-vetzuren. Deze helpen je om een ​​gezonde huid, haar en nagels te behouden.

Na het lezen van deze voordelen kijk je wellicht anders tegen eieren aan, voor jou misschien een reden om er meer te gaan eten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Pasgeboren meisje werd 'Batman' genoemd door grote zwarte vlek in haar gezicht - kijk hoe ze er nu uit ziet

In een wereld waar ieder mens uniek is, zijn er verhalen die bijzonder opvallen door de moed en veerkracht die ze uitstralen....

Ernstig verkeersongeval: Auto met gezin beland op z’n kop in een sloot

In het kleine dorp Hank, gelegen in Noord-Brabant, heeft zich zondagavond een dramatisch verkeersongeval voorgedaan. Een auto...

Dit enorme bedrag moet je betalen als je Tino Martin wil inhuren voor een feestje

De Nederlandse muziekscene kent vele iconen, maar Tino Martin staat bijzonder in de schijnwerpers nu hij de leeftijd van 40 j...

Minderjarige jongen neergestoken, man aangehouden

BREDA - Een steekpartij vond plaats in de wijk Haagse Beemden in Breda, aan de Veertienbunder, zondagavond rond 19.15 uur.Ver...

Groot verdriet voor Wilders na overlijden: “Ik mis haar enorm”

Geert Wilders, de leider van de PVV, heeft het overlijden van zijn moeder aangekondigd via het sociale medium X. Hij deelde d...

Lees meer