Rusland herinnert het Westen aan zijn nieuwe kernwapens met een 'recordbrekend' bereik, en 'ononderschepbare' kernkoppen die grote Europese steden weg kunnen vagen

Rusland herinnert het Westen aan zijn nieuwe kernwapens met een 'recordbrekend' bereik, en 'ononderschepbare' kernkoppen die grote Europese steden weg kunnen vagen

Te midden van de aanhoudende oorlog tussen Rusland en OekraĆÆne en oplaaiende spanningen tussen Moskou en het Westen, beweert de fabrikant van de Russische "Satan 2" intercontinentale ballistische raket (ICBM) dat hij de meest geavanceerde manoeuvreerkoppen heeft en Rusland zal beschermen tegen externe bedreigingen voor de volgende 40 tot 50 jaar.

De CEO van het JSC Makeyev Design Bureau, Vladimir Degtyar, vertelde eerder dit jaar aan het Russische persbureau dat de raket onder alle omstandigheden zijn silo zou verlaten en zijn missie met 100 procent zekerheid zou voltooien.

De Russische president Vladimir Poetin pochte eerder dat de raket nergens ter wereld rivalen had. Evenzo merkte de Russische staatsmedia Tass op dat "de raket uniek is in termen van zijn onovertroffen snelheid, recordbereik, de hoogste nauwkeurigheid en volledige onkwetsbaarheid terwijl hij door antiraketsystemen heen dringt."

Volgens het bureau kan de Satan 2, ook bekend als RS-28 Sarmat ICBy, meerdere onafhankelijk richtbare terugkeervoertuigen (MIRV-gewichten) tot 10 ton naar elke locatie op de planeet leveren.

De Sarmat-raket, die 116 voet (35,3 meter) lang is en 220 ton weegt, werd voor het eerst onthuld door Poetin als de "volgende generatie" nucleaire rakettechnologie tijdens een state-of-the-nation toespraak in 2018.

In april 2022 kondigde Moskou aan dat het deze intercontinentale ballistische raket met succes had getest. Het land wil dit krachtige wapen tegen eind 2022 gebruiksklaar hebben.

Bron: Eurasian Times

Lees meer over:
Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties