Dit is het vermogen van premier Mark Rutte

Dit is het vermogen van premier Mark Rutte

Veel mensen vragen zich af wat Mark Rutte nu elke maand mee naar huis neemt. Zou het wat opleveren om het kabinet te leiden? Wij hebben het antwoord voor je. En ja: het loont om premier te zijn.

Als premier ben je eigenlijk altijd aan het werken, het is absoluut geen 9 tot 5 baan. Het besturen van Nederland is immers een verantwoordelijkheid die je altijd met je meedraagt. Maar het harde werken loont, want Rutte heeft een maandsalaris van 14.000 euro, en op jaarbasis harkt hij zo'n 170.000 euro binnen. Inmiddels is hij zelfs de langstzittende premier. Na ruim 11 jaar premierschap heeft hij dus wel een mooi vermogen op weten te bouwen.

Het vermogen van Mark Rutte wordt geschat op ruim 2 miljoen euro, zijn huis wordt gewaardeerd op 7 ton, waar een hypotheek van 150.000 euro op rust. Hij lijkt er desondanks niet luxer door te zijn gaan leven, hij fietst nog rustig naar het werk. In ieder geval heeft hij een mooi spaarpotje staan voor mindere tijden. Maar gezien zijn CV zou hij zo weer aan de slag kunnen, in Brussel of in het bedrijfsleven.

Beeld: Videostill NPO

Lees meer over:
Mark Rutte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties