Paleis Noordeinde online te bezichtigen

Paleis Noordeinde online te bezichtigen

Paleis Noordeinde gaat deze zomer toch een beetje open voor publiek. Vanwege de coronacrisis is gekozen voor een online rondleiding. Het eerste deel, waarin de Grote Balzaal aan de orde komt, is woensdag via sociale media gedeeld.

In de video geeft Govert Zweekhorst van de Dienst Koninklijk Huis de kijker een kijkje achter de schermen van de uitblinkerslunch van afgelopen juni, die traditioneel plaatsvindt in de Grote Balzaal. Deze was extra bijzonder omdat de gasten in ‘corona-opstelling’ moesten worden geplaatst. De gasten werden nu ook niet aan tafel bediend, zo vertelt Zweekhorst. Het voorgerecht stond al op tafel en afruimen gebeurde toen de gasten naar het buffet liepen.
Het filmpje toont ook de bloemenkamer van Noordeinde.

Op de beelden is te zien dat de bloemstukken die op tafel stonden tijdens de uitblinkerslunch worden geschikt. Er was met opzet gekozen voor “luchtig en kleurig bloemwerk” omdat de lunch een informeel karakter heeft.

Normaal gesproken is het zo dat Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen in de zomer geopend zijn voor het publiek. Echter is het dit jaar vanwege de hudige geldende veiligheids- en voorzorgsmaatregelen niet mogelijk om bezoekers te ontvangen. Binnen het paleis kunnen de afstandsregels niet worden gehandhaafd.

Beeld: Fred Romero | CC BY 2.0 | Flickr

Lees meer over:
Paleis Noordeinde

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties