De begrafenisplannen van koning Charles worden naar verluidt regelmatig bijgewerkt na de diagnose van kanker: ‘Hij is echt heel ziek’

Royalty
vrijdag, 26 april 2024 om 6:22
charles
De gezondheidstoestand van koning Charles verslechtert geleidelijk, wat ertoe leidt dat ambtenaren van Buckingham Palace een regelmatig bijgewerkt plan bijhouden voor zijn aanstaande begrafenis – de voorbereidingen daarvoor begonnen de dag nadat koningin Elizabeth werd begraven, zeiden insiders.
De 75-jarige monarch is grotendeels buiten de schijnwerpers gebleven sinds hij in februari zijn kankerprognose bekendmaakte om zijn afnemende toestand te verbergen. Meerdere bronnen vertelden The Daily Beast dat de situatie ‘niet goed’ is.
“Natuurlijk is hij vastbesloten om het te verslaan en ze gooien er alles op. Iedereen blijft optimistisch, maar hij is echt heel ziek. Meer dan ze laten merken”, vertelde een bron die wordt omschreven als een oude vriend van de koninklijke familie.
Koning Charles heeft nooit onthuld welke kanker bij hem is vastgesteld, maar gaf toe dat het geen prostaatkanker was, een van de best behandelbare vormen van de ziekte.
Achter de schermen bekijken de assistenten van koning Charles echter regelmatig kopieën van een document van honderden pagina's waarin zijn koninklijke begrafenisplannen worden uiteengezet, genaamd 'Operatie Menai Bridge'.
“De plannen zijn afgestoft en worden actief bijgehouden. Het is niet meer dan wat je zou verwachten, aangezien bij de koning de diagnose kanker is gesteld. Maar de verspreiding ervan heeft zeker de geesten gefocust”, vertelde een voormalige stafmedewerker met banden met de dienende hovelingen aan de Daily Beast.
Het uiterst gedetailleerde document werd opgesteld de dag nadat koningin Elizabeth op 8 september 2022 werd begraven – en gebruikt de begrafenis van de langstzittende koningin als veldgids om ervoor te zorgen dat Charles’ begrafenis soepeler verloopt.
Militaire functionarissen bevestigden tegenover de Daily Beast dat Operatie Menai Bridge regelmatig wordt bijgewerkt, maar benadrukten dat het een standaardprocedure was en dat “het ‘absurd zou zijn om daar iets in te lezen’.
Alle koninklijke leden van het plan hebben begrafenisplannen bijgewerkt die zijn gecategoriseerd op basis van op bridge gebaseerde codewoorden, waarbij de beroemde naam van Koningin Elizabeth ‘Operatie London Bridge’ is.
Het doodsplan van de voormalige Prins van Wales is genoemd naar de hangbrug die het eiland Anglesey met het vasteland van Wales verbindt.