Vader van in de veertig vermoord zijn twee kinderen

Buitenland
vrijdag, 26 april 2024 om 17:38
tea lights 2223898 1920
Een man in zijn veertig wordt verdacht van het vermoorden van zijn twee kinderen in Södertälje in Zweden eerder deze week, dat bericht Newsner. Op vrijdag werd hij in hechtenis genomen.
De twee minderjarige kinderen, een jongen en een meisje, werden levenloos gevonden in een appartement in de wijk Lina Hage dinsdagavond. Op woensdag kondigde de politie aan dat beide kinderen dood waren.
Het huis in de rijtjeshuizenbuurt blijft vrijdag afgezet. Buiten de deur staan twee kleine stepjes bedekt met sneeuw. Op de plek is een gedenkteken gemaakt met kaarsen, bloemen en knuffelberen.
Een andere volwassen familielied, een vrouw, die zich op de plaats delict bevond, was aanvankelijk verdacht. Ze werd donderdag vrijgelaten en is niet langer een verdachte.
Volgens de aanklager hebben ze een vrij duidelijk beeld van wat er is gebeurd.
De vader verzette zich niet tegen de arrestatie. Westerlund vertelt TT dat zijn cliënt een duidelijker standpunt heeft ingenomen tijdens de verhoren, maar hij wil niet verder ingaan op de details uit respect voor het onderzoek.
Zowel Westerlund als de vader namen deel aan de hoorzitting in de rechtbank via een link. De man was gekleed in een grijze vest en wit t-shirt. Tijdens de korte periode dat de deuren open waren voor het publiek, keek hij voornamelijk naar de tafel voor hem.
Rust in vrede, lieve kinderen.