Enorme hitte aanstaande: dit is wat je aankomende week kunt verwachten

Binnenland
vrijdag, 26 april 2024 om 18:12
sunset g3225b73e0_1920
Volgende week belooft een opmerkelijke verandering in het weerbeeld te brengen, met meteorologen die zomerse temperaturen voorspellen na een periode van wisselvalligheid. Meteoroloog Robert de Vries vertelt aan Hart van Nederland dat vanaf dinsdag de temperaturen omhoog zullen schieten, wat voor velen een reden tot blijdschap zal zijn.
Maar laten we eerst even teruggaan naar vandaag. In het westen van het land scheen het zonnetje vrolijk, terwijl elders het weer iets minder gunstig was met wat regen in het vooruitzicht. De temperaturen schommelden tussen de 10 en 14 graden, afhankelijk van de locatie, terwijl de wind zacht tot matig was.
Nu, terug naar de voorspellingen voor volgende week. Dinsdag wordt het al rond de twintig graden, maar de echte warmte wordt pas op woensdag verwacht. Weeronline en meteoroloog Robert de Vries voorspellen zelfs zomerse hitte, waarbij lokale temperaturen kunnen oplopen tot 25 graden.
Maar voordat je je strandlaken en zonnebrand uit de kast haalt, is het goed om te weten dat er een kleine kink in de kabel zit. Zowel dinsdag als woensdag zullen de hoge temperaturen gepaard gaan met buien en onweersbuien. "Maar er is ook ruimte voor de zon", voegt de Vries toe.
Met dit in gedachten lijkt het strandweer dus niet optimaal te zijn. Toch is er hoop dat de warme dagen het perfecte excuus zullen zijn om een terrasje te pakken en te genieten van het begin van de zomerse sferen. Want laten we eerlijk zijn, het is nu toch wel echt tijd dat de lente zich laat zien.