Oostenrijkse prinses (31) onverwachts overleden

Oostenrijkse prinses (31) onverwachts overleden

Een jonge afstammeling van de laatste keizer van Oostenrijk is plotseling overleden en laat haar tweejarige zoon en echtgenoot achter, zo is bevestigd.

Prinses Maria Petrovna Galitzine stierf plotseling een paar dagen voordat ze 32 werd, ze verloor haar leven door een aneurysma in haar hart. Maria was de dochter van de aartshertogin Maria Anna van Oostenrijk en haar echtgenoot, prins Piotr Galitzine.

Prinses Maria stierf al op 4 mei, maar het trieste nieuws werd dinsdag bevestigd door een woordvoerster van de keizer Karl League. De League is een organisatie die zich inzet voor de nalatenschap van keizer Karl I van Oostenrijk.

De prinses laat haar tweejarige zoon Maxim en echtgenoot van drie jaar Rishi Singh, de chef-kok van Hotel Derek in Houston, achter. Het echtpaar woonde in hun huis in Houston, Texas. Maria en Rishi trouwden in september 2017 tijdens een burgerlijke plechtigheid in het Texaanse huis van haar ouders.

Ze was de vierde van zes kinderen van het koningspaar. Prins Piotr is de CEO en voorzitter van TMK Ipsco, een dochteronderneming van de Russische stalen buizengigant OAO TMK. Via haar moeder was prinses Maria een van de laatste nakomelingen van Karl I en zijn vrouw Zita van Bourbon-Parma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties