Man die Amalia bedreigde wordt onderzocht in Pieter Baan Centrum

Man die Amalia bedreigde wordt onderzocht in Pieter Baan Centrum

Het Pieter Baan Centrum gaat Wouter G. (32) onderzoeken. Hij is een ex-militair die eerder dit jaar prinses Amalia bedreigde. Dit heeft de rechtbank besloten.

De rechter geeft aan dat er gekeken moet worden naar de psychische toestand van de verdachte. Daarmee kan besloten worden of hij uiteindelijk ontoerekeningsvatbaar is of niet. Een uitkomst die wordt meegenomen in het vonnis, en waarmee de strafmaat wordt bepaald.

Wouter G. stuurde naar de prinses een aantal berichten. Hij dreigde haar op te zoeken en op Koningsdag naar haar school toe te komen.

Het openbaar ministerie verklaart dat tussen 9 en 14 januari van dit jaar Wouter G. verschillende berichten stuurde naar prinses Amalia, dit gebeurde via Instagram. Zo stuurde hij onder andere 'Ik ga naar Koningsdag, dan wil ik met je op de foto, en knijp ik je hand fijn'. Ook zou hij teksten naar een schoolgenoot hebben geschreven. De schoolgenoot die een goede vriend is van de prinses ontving: ‘Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie’. Er is al eerder vastgesteld dat de man onder meer paranoïde schizofrenie heeft.

De rechter heeft besloten het voorarrest opnieuw te verlengen waardoor de verdachte langer in bewaring moet blijven. Op 20 oktober zal Wouter G. opnieuw voor de rechter moeten verschijnen en wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Beeld: Koninklijkhuis| RVD | Instagram

Lees meer over:
prinses amalia bedreiging

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties