Tweede Kamer wil meer onderzoek doen naar Koninklijke Familie

Tweede Kamer wil meer onderzoek doen naar Koninklijke Familie

Het is nog onduidelijk welke rol de koninklijke familie heeft gespeeld in het onderzoek naar de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch. Om die reden wil de Tweede Kamer meer onderzoek. De Rijksrecherche moet dat gaan doen, staat in een motie van D66, die donderdag werd gesteund door verschillende partijen.

De Kamer wil ook alsnog alle informatie over de Argentijnse rechtshulpverzoeken en alle reisverslagen van politiemensen in deze zaak. Het kabinet moet dat voor 1 maart doen, vindt de Tweede Kamer. Justitieminister Ferd Grapperhaus weigert deze documenten te overhandigen en vindt nader onderzoek niet nodig. Hij ontraadde dan ook de motie.

Een commissie onder leiding van Ad Michielse concludeerde begin februari dat de overheid correct heeft gehandeld in het onderzoek naar Poch. Ook zijn arrestatie in Spanje kon door de beugel, waarna hij werd uitgeleverd aan Argentinië. De piloot werd ervan verdacht dat hij in de jaren tachtig zogeheten dodenvluchten had uitgevoerd, waarbij tegenstanders van het regime boven zee uit vliegtuigen werden gegooid. Na jaren voorarrest werd hij vrijgesproken. Het hoger beroep loopt nog.

Lees verder bij de bron: https://www.royalty-online.nl/monarchie/nederland/tweede-kamer-wil-meer-onderzoek-naar-koninklijke-familie/

Beeld: risastla | CC BY-SA 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer