Ondernemers zijn boos om nieuwe maatregelen: 'In andere landen zijn winkels wel open'

Ondernemers zijn boos om nieuwe maatregelen: 'In andere landen zijn winkels wel open'

Het lijkt erop dat het kabinet morgen aankondigt dat middelbare scholen en mbo's deels weer opengaan voor fysiek onderwijs. Ook kappers zouden hun werk weer mogen uitvoeren. Branches waarvoor geen versoepelingen komen, zoals de horeca en detailhandel, reageren kwaad.

Udo Delfgou van winkelbrancheorganisatie INretail zegt niet te snappen waarom de winkels niet open mogen vanaf 3 maart: "Met ons vindt overigens bijna heel Europa dat; in Frankrijk, België zijn de winkels gewoon open."

Er wordt wel gesproken over winkelen op afspraak. Dat zou volgens dan "zo ruim mogelijk moeten", zegt Delfgou: "Zodat je alle ondernemers iets biedt. En niet alleen één op één, maar ook voor winkels die groter zijn mogelijkheden biedt dit in te zetten. Maar het is een second best, we vinden primair dat de winkels op 3 maart open moeten kunnen."

Directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland is nog feller. Hij noemt de voornemens van het kabinet "schandalig", zegt hij in De Telegraaf: "Het kabinet heeft duidelijk alle hoop opgegeven."

Lees verder bij de bron: https://nos.nl/artikel/2369766-ondernemers-begrijpen-nieuwe-maatregelen-niet-in-andere-landen-zijn-winkels-open.html

LEES OOK: Zie Foto’s: Gordon koopt dit nieuwe penthouse in Laren voor een miljoen Euro

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties