Vrouw die haar hond bijna liet sterven van de honger krijgt maximale celstraf

Dieren
donderdag, 30 maart 2023 om 16:08
schermafbeelding 2023 03 30 om 155510
Bogey, een pitbull die bijna werd uitgehongerd door zijn harteloze eigenaar, heeft eindelijk een vorm van gerechtigheid gekregen.
Ashley Roderick, een vrouw uit Ohio (VS), pleitte schuldig aan het uithongeren van Bogey, een misdrijf wegens dierenmishandeling, en kreeg de maximaal toegestane straf.
Bogey werd overgegeven aan Lucas County Pit Crew met een gewicht van slechts 18 pond en niet in staat om te staan. Ze zeiden dat hij op het moment van redding eigenlijk een skelet was. Hij was in kritieke toestand en het personeel was niet zeker of hij het zou overleven.
Maar ze weigerden hem op te geven en de overlevende trok door.
Behalve dat hij ondervoed was, had de lieve jongen een gescheurd rechteroog dat verwijderd moest worden, maar hij was te zwak voor een operatie. Hij begon langzaamaan op krachten te komen en kreeg maanden later de nodige oogoperatie.
"Het lijden dat hij heeft doorgemaakt was volkomen onnodig en mensen moeten zich realiseren dat het consequenties heeft om iemand anders dat aan te doen", zei Jean Keating, de uitvoerend directeur van de Lucas County Pit Crew kort na zijn redding.
Hij ging naar een pleeggezin waar hij 24 uur per dag zorg kreeg en volledig herstelde, mentaal en fysiek. Zelfs na alle pijn die hij doorstond, bleef hij een gelukkige hond. Zijn speelse persoonlijkheid begon te schitteren en hij concentreerde zich op plezier maken terwijl zijn "bemanning" wachtte op het proces van zijn nalatige eigenaar.
Iedereen verlangde naar gerechtigheid voor Bogey, maar het proces liep verschillende keren vertraging op. "Geen zorgen Bogey, we blijven op koers en hoe lang het ook duurt, we zullen blijven komen opdagen en ons voor je uitspreken", plaatste het asiel.
De datum voor het proces werd eindelijk vastgesteld - meer dan een jaar nadat Bogey was gered.
“Mensen vertellen me dat het een wonder is dat ik nog leef. Ik was er nog niet klaar voor dat mijn verhaal zou eindigen en met een hele ploeg achter me vocht ik voor mijn leven. Ik hoop dat er morgen een einde komt aan mijn bemanning”, schreef het asiel voor het proces.
Roderick verscheen in de rechtbank voor rechter Lindsay Navarre en pleitte schuldig. "Bogey had beter over straat kunnen zwerven en uit afvalcontainers kunnen eten dan dat hij onder uw hoede was - of, eerlijk gezegd, het ontbreken daarvan", zei de rechter voordat hij Roderick beschuldigde van dierenmishandeling.
Ze werd veroordeeld tot minimaal 180 dagen in een gevangenis en moest alle medische rekeningen van Bogey betalen, in totaal $3494. Terwijl veel mensen wensten dat de straf strenger was, werd er eindelijk recht gedaan aan Bogey.
De vreselijke omstandigheden en verwaarlozing liggen achter Bogey en hij is nu een gelukkige en gezonde hond die zijn beste leven leidt bij een liefdevol gezin.
"Als we allemaal zouden kunnen leven zoals Bogey en gewoon verder zouden gaan met het leven, zouden we allemaal een stuk gelukkiger zijn, dat weet ik zeker", zei Keating.