Zonne- en windenergie in Duitsland is drie keer zo duur en gaat voor de helft minder lang mee in vergelijking met kernenergie in Frankrijk

Zonne- en windenergie in Duitsland is drie keer zo duur en gaat voor de helft minder lang mee in vergelijking met kernenergie in Frankrijk

De Franse uitgaven aan kernenergie bedroegen 60% minder in vergelijking met wat Duitsland aan hernieuwbare energiebronnen besteedde. Frankrijk haalt ongeveer 400 Terawattuur per jaar uit kernenergie, maar Duitsland krijgt 226 Terawattuur per jaar. 45 Terawattuur aan hernieuwbare energie in Duitsland is afkomstig van de verbranding van biomassa die luchtvervuiling veroorzaakt.

De zonneparken in Duitsland zullen elke 15-25 jaar moeten worden herbouwd. De windparken zullen elke 20-25 jaar moeten worden herbouwd. Kerncentrales kunnen 40-80 + jaar meegaan. Dit betekent dat het gegarandeerd is dat de zonne- en windparken over 15-25 jaar moeten worden herbouwd. De onderhoudskosten zullen stijgen naarmate windturbines of zonnepanelen worden vervangen. De oude turbines en zonnepanelen zijn aan vervanging toe.

Frankrijk voltooide de bouw van 76% van zijn huidige 58 reactoren tegen een voor inflatie gecorrigeerde kostprijs van $ 330 miljard (€ 290 miljard). De volledige uitbouw van de 58 reactoren bedroeg minder € 400 miljard. Duitsland heeft de afgelopen 20 jaar ongeveer 500 miljard euro uitgegeven om tot 35% hernieuwbare energiebronnen te komen. 7% hiervan is het verbranden van biomassa. Frankrijk haalt bijna het dubbele van de TWh uit kernenergie dan Duitsland uit hernieuwbare energiebronnen (zon, wind, biomassa, waterkracht). Frankrijk haalt ongeveer 400 TWh per jaar uit kernenergie, terwijl alle hernieuwbare energiebronnen van Duitsland (zon, wind en biomassa) ongeveer 220 TWh bedragen.

China heeft een recentere opbouw van kernenergie. China heeft van 2000 tot 2019 minder dan $ 150 miljard uitgegeven om 300 terawattuur per jaar aan kernenergie te ontwikkelen.

Frankrijk kostte $ 1 miljard om elk terawattuur per jaar aan schone energie te produceren.
De kosten van Duitsland zijn $ 2,5 miljard om elk terawattuur per jaar aan relatief schone energie op te bouwen. De 180 TWh per jaar van zon en wind is schoon, maar de biomassa niet. Het veroorzaakt luchtvervuiling. De elektriciteit van Frankrijk is 41% goedkoper voor zijn inwoners dan die van Duitsland. Duitsers betalen nu 30 eurocent per kwh. de Fransen betalen 18 eurocent per kwh. Dit was een extra € 24 miljard per jaar. 22 jaar extra kosten is nog eens $ 500 miljard. Dit zijn driemaal de kosten van Frankrijk en omvat niet de heropbouw van zon en wind gedurende meer dan 50 jaar tijdens de kernreactoren.
De kosten van China zijn $ 0,5 miljard per terawattuur per jaar aan schone energie. De nucleaire bouw van China is meer dan vijf keer goedkoper dan die van Duitsland.

Lees verder bij de bron: https://energycentral.com/c/ec/germany-solar-and-wind-triple-cost-france%E2%80%99s-nuclear-and-will-last-half-long

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Duitsland frankrijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties