Vrouw (27) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Buitenland
dinsdag, 23 april 2024 om 4:54
gabriel sollmann jm1krowzfqu unsplash
Een ongeval bij een kermisattractie heeft geleid tot het overlijden van een 27-jarige vrouw in Blois, in het hart van Frankrijk. Zowel het gemeentebestuur als de politie bevestigen het trieste nieuws.
Het noodlottige ongeval vond plaats rond 23.00 uur. Ondanks de inspanningen van hulpdiensten werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uiteindelijk aan haar verwondingen bezweek, zoals vermeld in een persbericht van de politie. Een gerechtelijk onderzoek is gestart om de omstandigheden van het ongeval te achterhalen.
De exploitant van de attractie werd onmiddellijk na het incident in hechtenis genomen. Procureur Charlotte Beluet heeft bevestigd dat zijn hechtenis is verlengd, en dat het onderzoek nog gaande is. "De attractie is gesloten, er zijn verschillende getuigen gehoord en een video wordt geanalyseerd", voegde ze eraan toe.
Volgens voorlopige bevindingen was de vrouw op een normale manier ingestapt in de attractie, waarbij ze alle voorziene veiligheidsmaatregelen had gevolgd, waaronder het gebruik van een veiligheidsbeugel. Het onderzoek richt zich nu op de reden waarom het veiligheidssysteem er niet in slaagde het slachtoffer te beschermen, zo verklaarde de procureur.
De familie van de overleden vrouw heeft een klacht ingediend tegen onbekenden voor onvrijwillige doodslag, waardoor het juridische proces rond dit tragische voorval verder zal worden onderzocht.

La fête foraine de Blois n’ouvrira pas pour son dernier jour, ce dimanche. Les forains ont pris cette décision par « respect » après l’accident survenu samedi vers 23h. Une jeune femme a été éjectée d’un manège. Elle est décédée dans la nuit.

Image
52
Reply