Viroloog Marion Koopmans ontslagen door de Wereldgezondheidsorganisatie wegens te nauwe banden met de Chinese Communistische Partij

Viroloog Marion Koopmans ontslagen door de Wereldgezondheidsorganisatie wegens te nauwe banden met de Chinese Communistische Partij

Marion Koopmans – die lid was van het eerste onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie naar de oorsprong van COVID-19 – lijkt te zijn verwijderd uit de nieuwe “poging” van de organisatie om de bron van het virus op te sporen, nadat verschillende documenten gepubliceerd waren waaruit haar langdurige banden met de Chinezen blijkt. Zij ontving meerdere malen vergoedingen van de Communistische Partij.

Koopmans lijkt een soortgelijk lot te hebben ondergaan als Peter Daszak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - een Amerikaanse onderzoeker wiens Wuhan Institute of Virology-samenwerkingen werden gefinancierd door Anthony Fauci.

In de eerste aankondiging in oktober van de nieuwe Wetenschappelijke Adviesgroep voor de Oorsprong van Nieuwe Pathogenen (SAGO) van de WHO, werd Koopmans vermeld als een van de 28 leden. Op de bijgewerkte ledenlijst van SAGO staat Koopmans echter niet vermeld als een bijdrage aan de poging om naar verluidt de oorsprong van COVID-19 te achterhalen.

Koopmans is auteur van wetenschappelijke onderzoekspapers en tijdschriftartikelen, ondersteund door subsidies van de Chinese Communistische Partij.

Een studie uit juli 2020 – Onderzoek naar het nut van genomische epidemiologie om de oorsprong van hoogpathogene influenza A/H7N9 in Guangdong op te sporen – werd “ondersteund door subsidies van het National Key Research and Development Program van China [en] het National Key Research and Development Program van China. ”Een andere studie uit 2017 gericht op het Zika-virus werd ook gefinancierd en uitgevoerd door de provinciale overheid van Guangdong.

En een andere door Koopman geleide studie uit 2014, uitgevoerd naast de provinciale CDC-onderzoekers van Guangdong over InfluenzaA (H7N9), werd "ondersteund door 12e vijfjarige grote projecten van het Chinese ministerie van Volksgezondheid." Koopmans heeft ook een groot aantal studies geschreven die financieel worden ondersteund door de China Scholarship Council, inclusief rapporten over het norovirus, rotavirus, calcineurine en migratie.

Lees meer over:
china

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties