Tiener gearresteerd op verdenking van moord nadat 2 leraren en leerling zijn neergestoken

Buitenland
woensdag, 24 april 2024 om 18:10
g wasc eurocopter ec 135t 2 cn 1074 bond helicopters wales air ambulance bond helicopters 10444876753
Een tienermeisje is gearresteerd op verdenking van poging tot moord nadat twee leraren en een leerling werden neergestoken op een school in West-Wales (Verenigd Koninkrijk, dat bericht Skynews.
De politie bevestigde woensdagmiddag dat er drie mensen gewond waren geraakt op de Ysgol Dyffryn Aman school en dat ze behandeld werden voor steekwonden.
De Dyfed-Powys Police zegt dat het incident woensdagochtend rond 11.20 uur gebeurde. De politie bevestigde dat de school was afgesloten "voor de veiligheid van iedereen op het terrein".
De school in het stadje Ammanford in Carmarthenshire heeft meer dan 2.000 leerlingen tussen de 11 en 18 jaar.
De leerlingen werden rond 15.20 uur vrijgelaten van school, waar honderden ouders buiten stonden te wachten om hen op te halen. De school was sinds ongeveer 11.00 uur gesloten, en de leerlingen werd verteld in hun klaslokaal te blijven.
Honderden ouders hadden zich verzameld buiten de school tegen 15.00 uur, wachtend om hun kinderen op te halen.
Rachel Young, een ouder van de school, vertelde Sky News dat haar dochter en andere leerlingen "opgesloten" waren in het klaslokaal. "Ze maakt het goed, maar ze hebben hen in het klaslokaal opgesloten" zei ze.
"Ze is natuurlijk bang. Ze zegt dat ze in orde is, maar ze zeggen allemaal 'ik ben in orde' maar dat zijn ze duidelijk niet en wat er vanaf nu gaat gebeuren, dat weet ik niet. We weten zelfs niet of de school open gaat zijn.
Een woordvoerder van Ysgol Dyffryn Aman zei dat de familieleden van de gewonden waren ingelicht."We willen de ouders en het publiek geruststellen dat het incident onder controle is," voegden ze toe.
Premier Rishi Sunak van het Verenigd Koninkrijk uitte zijn "schok" over het nieuws.
Superintendent Ross Evans, Commandant van Carmarthenshire, zei dat de politie samenwerkte met de school en andere instanties om ervoor te zorgen dat "passende ondersteuning beschikbaar is voor alle betrokkenen".
"Dit was een zeer verontrustend incident en onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun familie en iedereen die getroffen is door wat er is gebeurd", voegde hij toe.
"Lokale mensen zullen de komende dagen meer politie in de omgeving zien terwijl het onderzoek doorgaat."