IKEA schrapt 1 euro-ontbijt en maakt nieuwe prijs bekend: ‘Echt zo duur!?’

Binnenland
woensdag, 24 april 2024 om 17:44
ontbijt
IKEA, de meest gerenommeerde meubelgigant ter wereld, heeft jarenlang een toppositie ingenomen op de budgetmeubelmarkt in Europa en heeft zich ook onlangs uitgebreid naar Afrika en Azië.
IKEA's meubels hebben over de hele wereld dezelfde kenmerkende stijl, maar er zijn kleine verschillen te vinden in de restaurants. Ondanks dat de Zweedse balletjes en de budget hotdogs overal beschikbaar zijn, heeft Nederland een uniek ontbijt dat je nergens anders kunt vinden.
In verschillende IKEA-vestigingen in Nederland wordt een zeer betaalbaar ontbijt geserveerd. Dit ontbijt is een oplossing en een gelegenheid om sociaal actief te blijven voor veel mensen, vooral ouderen en mensen met een beperkt budget.
Helaas komt er een einde aan alles wat goedkoop is, ook in Nederland. IKEA heeft besloten het 1 euro ontbijt, dat in 2006 werd gelanceerd, stop te zetten vanwege stijgende kosten.
Het ontbijt dat eerder bestond uit een vers broodje, een croissant, boter, jam, kaas of ham en een warm drankje, alles voor slechts één euro, kan de meubelgigant niet langer voor deze prijs aanbieden en heeft de prijzen verhoogd. Het kleinere ontbijt, dat bestaat uit een croissant en een warm drankje, kost nu 1,50 euro.
Het grotere ontbijt, dat voorheen het 1 euro ontbijt was, kost nu maar liefst 3,45 euro. Dit ontbijt bevat een croissant, een bruin of wit broodje, twee plakjes kaas of kipfilet, margarine en een warm drankje.
Voor IKEA Family-leden zijn de prijzen echter verlaagd naar respectievelijk 0,60 euro voor het kleine ontbijt en 1,20 euro voor het grotere ontbijt. Dit betekent echter nog steeds een stijging van 20 cent voor niet-leden.
Het IKEA Family-lidmaatschap is gratis en biedt verschillende voordelen zoals kortingen op geselecteerde producten en speciale aanbiedingen. Ondanks dat de prijsverhoging voor het ontbijt teleurstellend kan zijn voor sommige mensen, biedt het IKEA Family-lidmaatschap nog steeds aanzienlijke besparingen voor degenen die regelmatig in de meubelgigant winkelen.
Kortom, hoewel het einde van het 1 euro-ontbijt bij IKEA in Nederland voor sommigen een tegenvaller kan zijn, blijft het aanbod van goedkope maaltijden in de restaurants van de meubelwinkel een aantrekkelijke optie voor velen. Klanten kunnen nog steeds profiteren van voordelige prijzen en aanbiedingen met het IKEA Family-lidmaatschap, waardoor een bezoek aan IKEA nog steeds een economische keuze blijft voor meubels en maaltijden.