Merkel gaat diep door het stof - radicale paaslockdown teruggedraaid

Merkel gaat diep door het stof - radicale paaslockdown teruggedraaid

De Duitse bondskanselier Merkel is tot het besluit gekomen de geplande verscherping van de huidige lockdown rondom Pasen niet langer meer door te laten gaan. Toen deze nieuwe maatregelen bekend werden gemaakt zorgde dit voor veel opschudding in Duitsland. Er was zodanig veel kritiek dat de maatregelen zijn teruggedraaid, Merkel maakte de intrekking vanochtend bekend na een overleg met de premiers van de deelstaten.

Gisteren werd door Merkel bekend gemaakt dat de huidige lockdown verlengd wordt tot 18 april, en dan zouden tussen Witte Donderdag en Tweede paasdag (1 t/m 5 april) de meeste winkels gesloten moeten blijven, inclusief de supermarkten. Alleen op Paaszaterdag zouden supermarkten dan nog open blijven. Vooral het sluiten van de essentiële winkels zorgde voor enorm veel kritiek.

Zodoende kwam Merkel vandaag tot het besluit om haar idee weer in te trekken. Ze ging daarvoor diep door het stof en vroeg zelfs om vergiffenis: “Het was een fout, waarvoor ik de volledige verantwoordelijkheid draag. We hebben het gecorrigeerd, maar het heeft de bevolking onzeker gemaakt. Daarvoor vraag ik om vergiffenis”, zo bracht ze in een verklaring naar buiten.

"De Duitse deelstaten bepalen relatief veel zelf, ook in deze crisis. Het wordt steeds lastiger om één coronabeleid te maken omdat de landelijke regering en al die deelstaten elk voor hun eigen belangen aan het strijden zijn."

Bron: NOS | Beeld: EPP / CC BY 2.0

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties