Jaap van Dissel: "Mogelijk een vierde golf deze zomer"

Jaap van Dissel: "Mogelijk een vierde golf deze zomer"

Volgens Jaap van Dissel behoort het tot de mogelijkheden dat we met een vierde golf te maken krijgen. Als de coronamaatregelen eind volgende maand te snel worden teruggedraaid, dan is een vierde golf een mogelijkheid. De cijfers zien er volgens van Dissel niet goed uit.

Dat het allemaal niet naar wens van het OMT en het kabinet verloopt blijkt uit het feit dat zij geen water bij de wijn willen doen, de maatregelen worden de komende weken niet versoepeld. De eerstvolgende versoepelingen zouden pas weer in juni mogelijk zijn.

Maar er lijkt ook goed nieuws te zijn, zo is het aantal positieve besmettingen deze week weer afgenomen. Het aantal nieuwe coronagevallen is voor de tweede dag op rij gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen maandagochtend en dinsdagochtend 5636 positieve tests, 682 minder dan een dag eerder.

Het draagvlak voor het begrip van de geldende coronamaatregelen lijkt onder de bevolking steeds meer af te nemen, het duurt simpelweg allemaal enorm lang. En het "nog even geduld" kun je bij de persconferenties ondertussen als een cassettebandje steeds weer opnieuw afspelen. De avondklok later inzetten is een goed voorbeeld van de broodnodige verlichting waar men naar snakt. Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie, zegt in Goedemorgen Nederland daar het volgende over: “Ik hoor van burgemeesters dat de handhaving echt niet te doen is. Het handhavingsprobleem is gewoon groot in de steden, ze zien dat er versoepeling nodig is voor de mensen in hun gemeentes.”

Beeld: Schermafbeelding Nieuwsuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties