Lockdowns "zorgden voor enorme economische en sociale gevolgen", hadden "weinig tot geen effecten op de volksgezondheid"; toont nieuw Johns Hopkins-onderzoek aan

Lockdowns "zorgden voor enorme economische en sociale gevolgen", hadden "weinig tot geen effecten op de volksgezondheid"; toont nieuw Johns Hopkins-onderzoek aan

Een nieuwe studie van de gerenommeerde Johns Hopkins University heeft geconcludeerd dat wereldwijde lockdowns een veel schadelijker effect hebben gehad op de samenleving dan dat ze enig voordeel hebben opgeleverd, waarbij onderzoekers erop aandrongen dat ze “ongegrond zijn en moeten worden afgewezen als een pandemisch beleidsinstrument .”

De studie is geschreven door Jonas Herby, speciaal adviseur bij het Centrum voor Politieke Studies in Kopenhagen, Denemarken; Lars Jonung, emeritus hoogleraar economie aan de Universiteit van Lund, Zweden; en Steve H. Hanke, hoogleraar Toegepaste Economie en oprichter en mededirecteur van het Johns Hopkins Institute for Applied Economics, Global Health, and the Study of Business Enterprise.

De auteurs schreven: "Hoewel deze meta-analyse concludeert dat lockdowns weinig tot geen gevolgen voor de volksgezondheid hebben gehad, hebben ze enorme economische en sociale kosten met zich meegebracht waar ze zijn aangenomen."

De focus van de studie was volgens de auteurs om "te bepalen of er empirisch bewijs is om de overtuiging te ondersteunen dat 'lockdowns' de COVID-19-sterfte verminderen."

De onderzoekers definieerden lockdowns als "elk overheidsmandaat dat de mogelijkheden van mensen rechtstreeks beperkt, zoals beleid dat interne bewegingen beperkt, scholen en bedrijven sluit en internationale reizen verbiedt."

De onderzoekers merkten verder op: “Om onze vraag te beantwoorden, hebben we ons gericht op onderzoeken die de daadwerkelijke impact van lockdowns op de sterftecijfers van COVID-19 onderzoeken op basis van geregistreerde cross-sectionele sterftegegevens en een contrafeitelijke verschil-in-difference-benadering.”

Met andere woorden, hebben lockdowns het aantal COVID-sterfgevallen verminderd?

De conclusie is nee.

“Lockdowns hebben weinig tot geen effect gehad op de sterfte door COVID-19. Meer specifiek blijkt uit onderzoeken naar de stringentie-index dat lockdowns in Europa en de Verenigde Staten de mortaliteit door COVID-19 slechts met gemiddeld 0,2% hebben verminderd”, merkt de studie op.

Het voegt eraan toe dat "shelter-in-placeorders (SIPO's) ook niet effectief waren, waardoor de COVID-19-mortaliteit slechts met gemiddeld 2,9% daalde", en verder opmerkend: "Specifieke niet-farmaceutische interventie-onderzoeken (NPI) vinden ook geen algemeen bewijs van merkbare effecten over sterfte aan COVID-19.”

Met andere woorden, lockdowns doen niets om mensen te redden van COVID.

De auteurs concludeerden: “onze meta-analyse kan niet bevestigen dat lockdowns een groot, significant effect hebben gehad op de sterftecijfers.”

In een verdere analyse van “lockdown vs. geen lockdown, gezichtsmaskers, sluiting van niet-essentiële bedrijven, grenssluitingen, schoolsluitingen en het beperken van bijeenkomsten”, vond de studie ook “geen algemeen bewijs van merkbare effecten op de sterfte door COVID-19. ”

Een peer-reviewed onderzoek door Stanford-onderzoekers wees uit dat verplichte lockdowns niet meer voordelen bieden voor het stoppen van de verspreiding van COVID-19 dan vrijwillige maatregelen zoals sociale afstand. De onderzoekers vonden "geen duidelijk, significant gunstig effect van [meer beperkende maatregelen] op de groei van gevallen in welk land dan ook."

De gevolgen van de lockdown zijn verwoestend geweest, waarbij vooraanstaande kankerorganisaties in het VK waarschuwen dat er een crisis gaande is met enorme aantallen mensen die geen verwijzing of behandeling krijgen omdat hen is verteld thuis te blijven en de National Health Service niet te belasten .

Volgens professor Karol Sikora, een NHS-consulent-oncoloog, zouden er 50.000 extra sterfgevallen door kanker kunnen zijn als gevolg van routinematige screenings die worden opgeschort tijdens de lockdown in het VK.

Professor Richard Sullivan waarschuwde ook dat er in het VK meer overtollige sterfgevallen door kanker zullen zijn dan de totale sterfgevallen door het coronavirus, omdat de toegang van mensen tot screenings en behandelingen wordt beperkt als gevolg van de afsluiting.

Zijn opmerkingen werden gedeeld door Peter Nilsson, een Zweedse professor in interne geneeskunde en epidemiologie aan de universiteit van Lund, die zei: “Het is zo belangrijk om te begrijpen dat de sterfgevallen door COVID-19 veel minder zullen zijn dan de sterfgevallen veroorzaakt door maatschappelijke afsluiting wanneer de economie is geruïneerd.”

Uit een groot onderzoek door Duitse wetenschappers van de Universiteit van München bleek ook dat lockdowns geen effect hadden op het verminderen van het aantal besmettingen met het coronavirus in het land.

“Statistici van de Universiteit van München vonden “geen direct verband” tussen de Duitse lockdown en dalende infectiecijfers in het land”, meldde de Telegraph.

Zoals we ook eerder meldden, hebben academici van Duke, Harvard en Johns Hopkins geconcludeerd dat er in de komende twee decennia ongeveer een miljoen extra sterfgevallen kunnen zijn als gevolg van lockdowns.

Hans Kluge, regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa, waarschuwde ook dat regeringen moeten stoppen met het afdwingen van lockdowns, tenzij als "laatste redmiddel", omdat de impact op andere gebieden van gezondheid en geestelijk welzijn schadelijker is.

De waarschuwingen resoneren met tal van andere experts die wanhopig hebben geprobeerd regeringen te waarschuwen dat lockdowns uiteindelijk meer mensen zullen doden dan het virus zelf, maar zijn grotendeels genegeerd.

De Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Gerd Muller, waarschuwde dat COVID-19-lockdowns zullen resulteren in “een van de grootste” honger- en armoedecrises in de geschiedenis.

"We verwachten dit jaar alleen al op het Afrikaanse continent nog eens 400.000 doden door malaria en hiv", zei Muller, eraan toevoegend dat "er nog een half miljoen zullen sterven aan tuberculose."

De opmerkingen van Muller kwamen maanden nadat uit een uitgelekt onderzoek van binnen het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bleek dat de impact van de afsluiting van het land ertoe zou kunnen leiden dat meer mensen omkomen dan het coronavirus, omdat slachtoffers van andere ernstige ziekten geen behandeling krijgen.

Een andere studie wees uit dat lockdowns conservatief "ten minste zeven keer meer jaren van het menselijk leven zullen vernietigen" dan ze redden.

Een Guardian-analyse heeft uitgewezen dat er duizenden extra sterfgevallen zijn geweest van mensen thuis in het VK als gevolg van de afsluiting.

Uit overheidsgegevens bleek dat door de lockdown in Engeland sinds het begin van de pandemie een extra 1 miljoen mensen verslaafd raakten aan alcohol.

Cijfers vrijgegeven door het Office of National Statistics (ONS) onthulden dat er in 2020 8.974 sterfgevallen waren "door alcoholspecifieke oorzaken", een stijging van 18,6% in vergelijking met 2019.

Experts op het gebied van gezondheid, academische wereld en liefdadigheid hebben gewaarschuwd dat de lockdown in het VK een op hol geslagen pandemie van angst en depressie veroorzaakt. Paul Farmer, chief executive van de liefdadigheidsinstelling Mind, zei: "Het is geen understatement om te zeggen dat het land wordt geconfronteerd met een pandemie op het gebied van geestelijke gezondheid." Sinds de lockdowns hebben ziekenhuizen melding gemaakt van een explosie van zelfmoorden en opzettelijke verwondingen.

Mark Woolhouse, expert op het gebied van infectieziekten en professor aan de Universiteit van Edinburgh, erkende dat het besluit om het VK op slot te doen een “ruwe maatregel” was die werd genomen omdat “we niets beters konden bedenken om te doen”.

Woolhouse zei dat de lockdown een “paniekmaatregel” en een “monumentale fout op wereldschaal” was, en voegde eraan toe: “Ik geloof dat de schade die de lockdown aanricht aan ons onderwijs, de toegang tot gezondheidszorg en bredere aspecten van onze economie en samenleving zal blijken te zijn minstens zo groot zijn als de schade die door COVID-19 wordt aangericht.”

Een andere infectieziekte-expert professor Steven Riley waarschuwde dat huidig ​​onderzoek “zeker niet de conclusie ondersteunt dat de lockdown werkt.”

Zoals we eerder al benadrukten, ontdekte een consortium van data-analisten in Zuid-Afrika dat de economische gevolgen van de afsluiting van het land ertoe zullen leiden dat 29 keer meer mensen overlijden dan het coronavirus zelf.

Experts hebben ook gewaarschuwd dat er wereldwijd 1,4 miljoen doden zullen vallen als gevolg van onbehandelde tbc-infecties als gevolg van lockdowns.

Bovendien verergert een in The Lancet gepubliceerde studie waarin wordt opgemerkt dat "fysieke afstand, schoolsluitingen, handelsbeperkingen en landvergrendelingen" de wereldwijde ondervoeding bij kinderen verergeren.

Duizenden artsen en wetenschappers staan ​​ook bekend als tegenstander van lockdown-maatregelen en waarschuwen dat ze meer doden zullen veroorzaken dan het coronavirus zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties