Polen begint met het bouwen van een muur om illegale immigratie te stoppen

Polen begint met het bouwen van een muur om illegale immigratie te stoppen

Polen is begonnen met de bouw van de metalen muur op Tolcza, het naburige dorp met Wit-Rusland, nadat vorig jaar levensbedreigende illegale grensoverschrijdingen hadden plaatsgevonden.

De muur van 348 miljoen euro moet vijf en een halve meter hoog en 186 kilometer lang zijn, ongeveer de helft van de totale grenslengte beslaan en is uitgerust met warmtebeeldcamera's en bewegingssensoren.

Vorig jaar bleven duizenden migranten vastzitten in het grensgebied tussen Wit-Rusland en Polen, terwijl beide landen de migranten naar elkaar toe duwden, waardoor een aantal van hen doodgevroren achterbleef. Meer dan een dozijn migranten en twee Poolse agenten stierven tijdens de grenscrisis tussen Wit-Rusland en de EU.

"De Wit-Russische kant is klaar om alles te doen als het gaat om provocaties, dus we moeten klaar zijn voor elke soort ontwikkeling", zei majoor Arkadiusz Tomaszewski, plaatsvervangend commandant van de grenswacht in Kuźnica, waar de incidenten vorig jaar plaatsvonden.

Wit-Rusland stuurt vluchtelingen uit het Midden-Oosten hun land ontvluchtten vanwege sociale oorlogen, moeilijke economische situaties of aanhoudende oorlogen Europa in. Dit doet hij als reactie op aanhoudende sancties en provocaties afkomstig uit de Europese Unie.

Volgens de Noorse krant impliceren documenten van de Verdens-bende die aan de grens van Polen en Wit-Rusland zijn gevonden dat de reisbureaus van laatstgenoemde migranten doorgang naar het land hebben aangeboden door ook te doen alsof ze veilige en gemakkelijke toegang tot de West-Europese landen beloven. De pakketreizen die aan migranten worden aangeboden, omvatten zowel de eigenlijke reis als de benodigde documenten die toegang geven tot Wit-Rusland.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Mariusz Kaminski maakte eerder bekend dat de regering meer dan 15.000 vluchtelingen uit Wit-Rusland had opgevangen.

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
polen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties