Toegangstesten blijven toch gratis

Toegangstesten blijven toch gratis

Het voornemen bestond dat vanaf juli er een bedrag van maximaal 7,50 zou gevraagd worden voor een toegangstest, maar dat voornemen lijkt het niet halen. De Tweede Kamer fluit het demissionaire kabinet terug, zo besloten zij dat de test gratis moet worden. Er is nu voldoende steun voor het openingsplan.

Door middel van het invoeren van een toegangstest wil de Tweede Kamer het mogelijk maken om stappen in het openingsplan te vervroegen. Bij een heropening die al veel te lang duurt ondertussen, gaat de horeca pas bij stap 3 open voor uit eten. Door het invoeren van de toegangstest is het al bij stap 2 mogelijk mogelijk.

Iets wat gratis ‘lijkt’ te zijn is het natuurlijk niet. Het kabinet draait op voor de kosten, wat natuurlijk direct afkomstig is van belastinggelden. De toegangsbewijzen kunnen geheel op omslachtige wijze afgehaald worden bij een testlocatie. Een meerderheid van de Tweede Kamer was het er in ieder geval over eens dat een bedrag van 7,50 dat direct betaald moet worden voor de testen absoluut niet kan.

Bron: Telegraaf | Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Tweede Kamer covid-19

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer