Stijging van aantal coronapatiënten op IC

Stijging van aantal coronapatiënten op IC

Momenteel liggen er op de intensive cares 23 mensen die besmet zijn met het coronavirus, een stijging van vijf personen in vergelijking met het vorige weekend.

"Geen reden tot zorgen" aldus Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Volgens hem blijft het aantal mensen dat op de intensive care moet worden opgenomen erg laag.

De intensive cares in Nederland behandelen 538 mensen met andere aandoeningen. In totaal liggen er 561 mensen op een IC in Nederland, dit aantal schommelt al wekenland rond de 600.

Er is ook ruimte voor goed nieuws, vooral als je de cijfers vergelijkt. Op zaterdag en zondag telden de intensive care afdelingen achttien coronapatiënten. Het betrof het laagste aantal dat in maanden is gemeten.

Op de verpleegafdelingen liggen 81 mensen met het coronavirus. Dat zijn er iets minder dan op zondag en iets meer dan op zaterdag. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 104 coronapatiënten. Dit aantal was afgelopen zaterdag voor het eerst gedaald tot onder de honderd.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
ziekenhuis corona

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties