Sluit deuren en ramen, “Op deze plekken gaat het helemaal los in Nederland”

Binnenland
donderdag, 02 mei 2024 om 18:31
lightning cloud to cloud aka
Terwijl Nederland de afgelopen dagen heeft kunnen genieten van prachtig lenteweer, staat er binnenkort een verandering op de agenda. Na een nacht met al wat hevige regen- en onweersbuien, begint vandaag in het begin nog zonnig en droog. Maar gedurende de dag neemt de kans op onweer toe, vooral in het zuidoosten van het land.
De dag begint echter goed met zonneschijn en aangename temperaturen, die in het oosten en noordoosten zelfs zomerse waarden kunnen bereiken. Het is een uitgelezen kans om nog even te genieten van het buitenleven voordat het weer omslaat. In de middag begint echter de bewolking in het zuidoosten toe te nemen. Vooral in Limburg zijn tegen het einde van de middag de eerste stapelwolken te zien, die geleidelijk uitgroeien tot onweersbuien.
Deze buien worden in de loop van de avond steviger en kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en zware windstoten tot wel 75 km/uur. Naarmate de avond vordert, verspreiden de buien zich verder over het land. Ook het midden en westen van Nederland moeten rekening houden met stevige onweersbuien. Vooral in Brabant en Limburg lijken de heftigste buien te gaan plaatsvinden.
Ondertussen blijft het in het noorden en noordoosten van Nederland prettig weer. Daar is het nog steeds droog en zonnig, en de temperaturen kunnen in de avond nog steeds boven de 20 graden uitkomen. Dit maakt het ideaal voor een avondwandeling of om nog even op een terrasje te zitten.
Het is belangrijk om vandaag voorbereid te zijn op de veranderlijke weersomstandigheden. Het mooie lenteweer kan plotseling omslaan in hevige onweersbuien. Blijf dus goed op de hoogte van de laatste weersupdates en pas je plannen aan indien nodig. Met een beetje voorbereiding kun je toch genieten van deze dag, ongeacht het weer.