GGD's zetten vanaf vandaag coronastempel in het gele boekje

GGD's zetten vanaf vandaag coronastempel in het gele boekje

Vanaf vandaag zullen alle GGD’s in Nederland de coronavaccinaties bij gaan houden in de zogeheten bekende ‘gele boekjes’. Veel GGD locaties deden dit al, maar nu is bekend gemaakt dat de rest van alle locaties volgen.

Het gele boekje is al decennia een bekend fenomeen in Nederland. Het wordt voornamelijk gebruikt door reizigers. Met het document kan aangetoond woorden dat zij tegen bepaalde ziektes zijn gevaccineerd. Sommige landen eisen dit van inkomende reizigers.

Belangrijk om te weten is dat het gele boekje geen vervanging is voor de digitale CoronaCheck-app waar momenteel aan gewerkt wordt. De overheid is namelijk niet op de hoogte van welke stempel in het boekje staat, bij de CoronaCheck-app zijn die gegevens voor de overheid wel toegankelijk.

De verwachting is dat vanaf juli mensen door middel van de CoronaCheck app aan te kunnen tonen dat zij een vaccinatie hebben gekregen. Sinds dit weekend is het al mogelijk om via dezelfde app te laten zien dat iemand recent negatief is getest. Deze digitale test-, herstel en vaccinatiebewijzen moeten het makkelijker maken om bijvoorbeeld weer op vakantie te kunnen.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Bron: Nu.nl | Beeld: Instagram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer