Prins William heeft het helemaal gehad met racisme

Prins William heeft het helemaal gehad met racisme

Op Instagram deelt de prins een bericht waarin hij het recente online geweld tegen donkere voetballers veroordeelt. William stelt dat racisme ‘verwerpelijk’ is en iedereen zou moeten meewerken aan het niet meer tolereren ervan.

Het is een krachtig en oprecht statement van de Britse royal. Zijn oproep haalde ook de ‘mainstream’ media. Net als boer en schoonzus Harry en Meghan strijdt William voor een eerlijkere wereld en hekelt hij racisme.

Aanleiding voor zijn hartenkreet is onder meer een (online) aanval op voetballer Marcus Rashford. Een speler van Manchester United, die zich hard maakt voor arme gezinnen in Groot-Brittannië. William zegt: ‘racisme moet stoppen, of het nu op het veld gebeurt of op de tribunes of op social media’. Hij vindt racisme ‘verwerpelijk’ en wil dat iedereen helpt om situaties te scheppen waarin het überhaupt niet meer mogelijk is.

Lees verder bij de bron: https://www.royalty-online.nl/monarchie/verenigd-koninkrijk/prins-william-is-racisme-helemaal-beu/

LEES OOK: Prinses Mabel gooit miljoenenvilla tegen de vlakte

Beeld: Schermafbeelding TED / Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties