Geen koningsdag maar woningsdag

Geen koningsdag maar woningsdag

Dit jaar zal koningsdag er anders uit zien, de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt dankzij de coronacrisis een heel ander karakter. Zo zijn er geen koningsspelen, vrijmarkten of georganiseerde concerten dit jaar. Daarom transformeert het thema ook van koningsdag naar woningsdag. De Oranjebond heeft een brainstormsessie gehouden en publiceert zodoende een alternatief programma.

Op maandag 27 april om 09.45 luiden de klokken door het hele land. Om 10.10 begint op de televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op de voorgaande Koningsdagen.

Dan om 12.00 luidt de bel voor een digitale kleedjesmarkt, welke een vrijmarkt is op het internet. Kinderen kunnen dan een digitale brief aan de koning sturen, waarin ze naast een felicitatie ook kunnen vertellen wat voor een impact de coronacrisis op hen heeft. Die brieven worden vervolgens gebundeld en later die middag aan de koning aangeboden.

Vervolgens wordt iedereen aangemoedigd om de dag af te sluiten met een thuistoost. Om 16.00 heft iedereen het glas op de koning die 53 jaar wordt. Eigenlijk zou hij zijn verjaardag in Maastricht vieren maar hij blijft nu noodgedwongen thuis.

Beeld: Wikimedia Commons

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties