Dit zijn de plannen van prinses Amalia na het afronden van de middelbare school

Dit zijn de plannen van prinses Amalia na het afronden van de middelbare school

Volgend jaar doet prinses Amalia haar eindexamen voor het behalen van haar gymnasiumdiploma. Mocht ze hiervoor slagen, dan is ze niet van plan gelijk verder te studeren. Eerst gaat ze dan een jaar de 'wijde wereld' verkennen. Dit vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de pers aan het einde van de jaarlijkse fotosessie, en het begin van de zomervakantie.

Prinses Amalia sloeg eens een schooljaar over en zal 17,5 jaar oud zijn wanneer ze haar tijd aan de middelbare school af zal ronden. Voor haar geeft dit de gelegenheid om een jaar wat anders te doen waar zij zich goed bij voelt en wat haar leuk lijkt. "Er zijn nog geen plannen", zegt koning Willem-Alexander. Het is dus nog even afwachten wat de prinses precies zal gaan doen. Ook is het natuurlijk de vraag of de coronacrisis tegen die tijd invloed heeft op haar plannen, omdat mocht zij willen reizen dat dit het zal bemoeilijken.

Koningin Máxima liet weten dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, “niet makkelijk” hebben gevonden. Het duurde even maar na verloop van tijd had iedereen haar ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het onderwijs dat op afstand plaats vond. “De resultaten op school zijn heel goed geweest.” Máxima heeft ook niet vaak moeten bijspringen om les te geven, zo zei ze.

Beeld: Koning Willem-Alexander | RVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties