Als het aan Pieter van Vollenhoven ligt is er altijd zomertijd

Als het aan Pieter van Vollenhoven ligt is er altijd zomertijd

Als het aan Pieter van Vollenhoven ligt, dan zou het wat hem betreft een goed idee zijn om een einde te maken aan het steeds moeten verzetten van de klok. Op Twitter laat hij weten graag een einde te maken aan de wintertijd, en van de zomertijd de standaardtijd te maken.

“Klok uur achteruitgezet, maar definitief einde aan zomertijd nog niet in zicht. Ik zou het een feest vinden als dit gewissel van tijden zou worden beëindigd. Mijn voorkeur gaat uit naar de zomertijd”, schrijft Van Vollenhoven, en hij denkt dat hij niet de enige voorstander is. “De honden vinden het ontbijt een uur later ook vervelend.”

Het Europees Parlement heeft zich al eerder over deze kwestie uitgesproken, het is zelfs van plan om in 2021 het verzetten van de klok tot een einde te brengen. De EU-lidstaten mogen vanaf dan zelf gaan bepalen of zij permanent op zomer- of wintertijd overschakelen. Echter nam het parlement wel een uitstelclausule aan, dit om te voorkomen dat er een wirwar aan verschillende tijden ontstaat. Nederland, België en Luxemburg hebben in ieder geval alvast onderling besloten dezelfde tijd aan te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer