Een verwaarloosde puppy omringd door gieren die wachten tot ze sterft, wordt gered

Dieren
maandag, 27 mei 2024 om 3:24
schermafbeelding 2024 05 27 om 032527
Er kan worden gezegd dat dieren een zeer intuïtief wezen zijn. Ze kunnen onze angst, ons geluk, ons verdriet voelen. Dit lijkt vooral voor honden te gelden.
Andere dieren, zelfs van verschillende soorten, zijn op elkaar afgestemd. Ze hebben basisinstincten waarvan wij als mensen ons bewustzijn in de weg laten staan.
We denken misschien dat onze hond zich niet lekker voelt, maar hun honden-tegenhangers, of wie zal zeggen, zelfs katten of vogels lijken dit in grotere mate te weten.
Ze stemmen zich af op lichaamstaal en je voelt dat ze onze lichamelijke ziekte bijna kunnen ruiken en hoe diep deze gaat.
Als we ziek zijn, staan ze liefdevol aan onze zijde en willen we graag beter worden. Dit maakt het des te afschuwelijker als mensen naar een lijdend dier kijken en niets voelen.
Of wanneer ze de verantwoordelijkheid negeren om voor iets te zorgen dat van hen afhankelijk is om te overleven.
Dat was een heel duister verhaal voor een jonge pitbullpuppy genaamd Lilo. Ze had veel vrienden gemaakt in haar tuin waar ze verbannen was om te blijven. Maar dit waren niet het soort vrienden dat je wilt hebben.
Het waren gieren en ze gebruikten hun dierlijke instincten om bij deze puppy te zijn, om de ergste redenen.
Op eerste kerstdag 2014 was het een gruwelijk tafereel voor de kleine Lilo van 8 maanden. Ze werd in de tuin achtergelaten, vastgeketend aan een boom met niets anders dan een klein krat om in te wonen en warm te blijven.
Maar dat was niet het enige: Lilo werd omringd door gieren. Dit duurde 5 dagen en niemand hielp haar of kon er iets om geven.
Ze wachtten op het juiste moment om haar op te eten, een gedachte die het hart van elke hondenliefhebber zal breken.
Maar iemand lette op Lilo en op de vijfde dag werd ze gered door de Merit Pit Bull Foundation.
Ze namen haar mee en vonden uiteindelijk het huis dat ze verdiende bij Keana Lynch en vriend Travis Henley.
Ze was ondervoed, ondergewicht en had wat huidinfecties, maar met de juiste liefde en zorg is ze een gezonde, vrolijke puppy geworden.
Ze was thuis en bij mensen die haar zouden behandelen zoals elke mooie, liefdevolle hond behandeld zou moeten worden. Zelfs zonder enige menselijke vriendelijkheid gedurende de eerste acht maanden van haar leven, werd Lilo al snel een echte knuffelaar.
Haar nieuwe familie zei ook dat ze geen idee had wat ze in huis moest doen of zelfs maar wat haar speelgoed eigenlijk was. Maar ze is een heel slimme pup en speelde al snel met haar speelgoed zoals elke puppy zou doen.
Tegenwoordig is de enige aanwijzing voor haar vorige leven dat ze er een hekel aan heeft om alleen te zijn. Gelukkig heeft ze nu een zusje dat haar gezelschap houdt als haar ouders weg zijn.
Ze is ook ambassadeur geworden voor de Merit Pit Bull Foundation en werkt samen met tientallen kinderen om de boodschap te verspreiden over het zijn van een verantwoordelijke huisdiereneigenaar en de gelukkige eindes die voortkomen uit een reddingspuppy.
Een happy end voor een heel blije pup!