Vier minderjarige meisjes neergestoken in een bioscoop

Buitenland
maandag, 27 mei 2024 om 14:05
sirene
Vier meisjes tussen negen en zeventien jaar oud zijn neergestoken bij een aanval op een bioscoop in Massachusetts, aldus de Amerikaanse politie.
Een 21-jarige vrouw en een 29-jarige man werden ook neergestoken aangetroffen in een McDonald's-restaurant bij een incident dat mogelijk verband houdt, aldus agenten.
Een man, wiens identiteit niet is vrijgegeven, werd in hechtenis genomen na een achtervolging die eindigde in een ongeval in Sandwich, Cape Cod.
De politie zei dat een man zaterdag rond 18.00 uur lokale tijd het AMC Braintree 10-complex, ten zuiden van Boston, binnenkwam en een van de bioscopen binnenging zonder te betalen.
“Zonder iets te zeggen en zonder enige waarschuwing viel hij plotseling de vier jonge vrouwen aan”, aldus de politie van Braintree in een verklaring. "De aanval leek niet uitgelokt. Na de aanval rende de man naar buiten en vertrok in een voertuig."
De meisjes liepen niet-levensbedreigende verwondingen op en werden voor behandeling naar ziekenhuizen in Boston gebracht.
Het voertuig van de verdachte (wat leek op een zwarte SUV) en het kenteken waren op camerabeelden te zien, aldus de politie.
Een voertuig dat overeenkwam met de beschrijving van het voertuig van de verdachte werd later gezien in Plymouth, ongeveer 43 kilometer ten zuiden van Braintree.
De politie zei dat het een McDonald's-restaurant had verlaten, waar een 21-jarige vrouw en een 29-jarige man neergestoken werden aangetroffen en beiden met verwondingen naar ziekenhuizen werden gebracht.
De politie vond het voertuig nog eens dertig kilometer ten zuiden, in Sandwich, en probeerde het aan de kant te zetten, maar het stopte niet en verongelukte niet veel later.
De bestuurder werd kort daarna aangehouden en werd behandeld in een ziekenhuis.