Prominente Black Lives Matter leider aangeklaagd vanwege mensenhandel

Prominente Black Lives Matter leider aangeklaagd vanwege mensenhandel

Een van de prominente leiders van de Black Lives Matter beweging is eerder gearresteerd vanwege mensenhandel en prostitutie.

Wade werd gearresteerd in de Amerikaanse staat Maryland. De politie zei dat hij woonde in een motelkamer waar hij werkzaam was als pooier van een minderjarig meisje, zo schrijft The Daily Caller. Wade werd aangeklaagd op zeven punten waaronder die van mensenhandel en prostitutie.

Zijn arrestatie was het gevolg van een undercoveroperatie die de Amerikaanse politie uitvoerde. Daarbij reageerde de politie op een advertentie die Wade naar verluidt had geplaatst voor een 23-jarige vrouw op een van de advertentiesites die vaak wordt gebruikt door prostituees, meldde The Daily Caller. Rechercheurs ontdekten dat de vrouw, dat een 17-jarig meisje bleek te zijn, Wade haar manager noemde. Ze zei dat hij wist dat ze minderjarig was, maar dat zij zich geen zorgen maakte vanwege haar aanstaande verjaardag. Ze vertelde de onderzoekers ook dat ze al het geld dat ze verdiende aan Wade had gegeven.

Wade vertelde aan The Daily Caller dat hij onterecht gearresteerd zou zijn omdat hij “te veel vertrouwen” had in een vrouwelijke huurder die hij van onderdak voorzag als onderdeel van zijn liefdadigheidsinstelling Operation Help of Hush.

Wade beweerde zelf dat ze 20 jaar oud was. Hij zei dat hij werd gearresteerd omdat hij tekende voor de kamer en identificatie had versterkte maar dat hij daar geen illegale zaken deed. “Ik ben geen pooier, nooit geweest” zo tweette hij eerder.

Hij stond een aantal jaren terug op nummer 40 van de meest 100 invloedrijke zwarte activisten en werd al eens uitgenodigd in het Witte Huis. Dit doet de Black Lives Matter beweging in ieder geval weinig goeds.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
Verenigde Staten rechtbank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties