Persoon overleden na toedienen coronavaccin Janssen

Persoon overleden na toedienen coronavaccin Janssen

Een persoon die het Nederlandse coronavaccin, geproduceerd door het bedrijf Janssen, toegediend heeft gekregen is door dezelfde bloedklachten als bij het AstraZeneca vaccin komen te overlijden. Dat laat de Europese vaccinwaakhond, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) weten in een verklaring.

Er kwamen in totaal vier meldingen binnen waarbij mensen na het toedienen van het Janssen-vaccin problemen kregen met bloedstolsels, ook wel bekend als trombose. Drie van deze gevallen vonden plaats in de Verenigde Staten, daar is het vaccin al in gebruik genomen. Het vierde geval vond plaats tijdens een proef met het vaccin, welke in meerdere landen is gehouden. Het is onduidelijk uit welk land of uit welke leeftijdsgroep deze persoon afkomstig is. Het EMA onderzoekt nog of er een verband is tussen het Nederlandse middel en de klachten.

Deze klachten kwamen al eerder voor bij het AstraZena vaccin, de Nederlandse overheid heeft besloten dit vaccin niet meer toe te dienen aan personen jonger dan 60 jaar.

Het vaccin van Janssen, dat in Leiden is ontwikkeld, is in Nederland en de andere Europese landen goedgekeurd. Later deze maand volgen de eerste leveringen. Nederland heeft ruim 11 miljoen doses besteld. Het middel hoeft maar één keer te worden gegeven.

Bron: NH Dagblad | Beeld: Johnson & Johnson

Lees meer over:
vaccinatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties