India op weg naar snelle aankoop van 33 Russische straaljagers als reactie op Chinese grensgevechten

India op weg naar snelle aankoop van 33 Russische straaljagers als reactie op Chinese grensgevechten

India is naar verluidt op zoek naar versterking van de militaire aankopen uit Rusland na het grote grensincident met China van vorige week dat resulteerde in de dood van 20 Indiase legertroepen en een onbekend aantal Chinese PLA-slachtoffers in het omstreden Galwan-dal in Oost-Ladakh.

Bronnen van de Indiase regering werden door het in New Delhi gevestigde ANI News Agency aangehaald als zijnde "de Indiase luchtmacht (IAF) heeft een voorstel bij de regering ingediend om 33 nieuwe jachtvliegtuigen te verwerven, waaronder 21 MiG-29's en 12 Su-30MKI's uit Rusland.

De luchtmacht werkt al een tijdje aan dit plan, maar het proces verliep sneller en een bod van ongeveer 787,4 miljoen dollar zal deze week ter definitieve goedkeuring worden voorgelegd aan het Ministerie van Defensie, zo staat in het rapport.

India heeft lange tijd grote aankopen van wapensystemen gedaan vanuit Rusland, waaronder recentelijk een vloot van Su-30-straaljagers gekocht.

New Delhi wil deze overname nu versnellen, aangezien beide partijen naar verluidt hun troepen langs de grens opbouwen.

Forbes wees er ook op dat de nieuwe bestelling van vliegtuigen uit Rusland een directe reactie is op het dodelijke incident in de Galwan-vallei met China:

Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat India deze week naar verluidt een order van $ 780 miljoen bij Rusland heeft geplaatst voor 33 jagers, genoeg om twee squadrons uit te rusten of uit te rusten. Wat raar is, is welke jagers die New Delhi naar verluidt koopt.

De Indiase order omvat 21 MiG-29's en 12 Su-30's, volgens persberichten. Maar een luchtvaartexpert gelooft dat met name de Sukhois slecht geschikt zijn voor bergpatrouilles.

Ondertussen streeft China naar verluidt naar uitbreiding en modernisering van zijn hooggelegen vliegbasis op de civiele / militaire luchthaven Ngari Gunsa voor tweeërlei gebruik in Tibet.

Geavanceerde PLA J-11- en J-16-jagers zijn onlangs via satellietbeelden op de basis bij Ladakh gezien.

Beeld: Pixabay

Lees meer over:
India china grenzen oorlog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties