Man gooit zijn Jack Russells meermalen hard tegen het asfalt: “Mijn relatie was net uit”

Dieren
donderdag, 25 april 2024 om 16:32
jack russel
In een kustplaats genaamd Huisduinen, worden vier strandgangers op 7 juli 2023 geconfronteerd met een verontrustende scène. Een man arriveert op een bakfiets met twee hondjes, die al snel de zee in rennen. De man volgt hen, scheldend en uiteindelijk duwt hij een van de honden enkele seconden onder water. Terug bij zijn bakfiets, behandelt hij de dieren ruw door ze herhaaldelijk op het asfalt te gooien voordat hij wegfiets en de honden op het strand achterlaat, zo bericht het Noordhollands Dagblad.
De politie wordt gebeld en bij onderzoek blijkt dat de honden tandsteen, lange nagels en vlooien hebben. De 43-jarige verdachte, W.S., beweert tijdens verhoor dat hij psychisch overbelast was door een recente relatiebreuk en dat hij de politie had gebeld nadat hij thuiskwam en ontdekte dat de honden waren gevonden. Hij beweert een van de honden op het asfalt te hebben gegooid om hem te redden van elektrocutie, omdat het dier op de accu van de bakfiets zou zijn gesprongen.
Tijdens zijn rechtszaak verschijnt S. niet en weigert hij met de reclassering te praten. De honden wonen nu bij de ex-partner van de verdachte. De officier van justitie is van mening dat psychische problemen geen rechtvaardiging zijn voor dierenmishandeling. Ze acht bewezen dat S. op 7 juli zijn huisdieren mishandelde en verwaarloosde. Ze eist een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur.
De rechter spreekt S. vrij van het achterlaten van de dieren, aangezien ze snel werden opgevangen en ondergebracht bij de politie. Maar ze acht andere feiten wel bewezen en veroordeelt de man tot een voorwaardelijke taakstraf van 25 uur.
Beeld: ter illustratie