VIDEO: Drugsdealer gearresteerd na wilde achtervolging, eindigt in sloot

Binnenland
maandag, 06 mei 2024 om 2:34
achtervolging eindigt in sloot 701x406
In Breda heeft de politie beelden vrijgegeven van een automobilist die op de A16 een stopteken negeert en op de vlucht slaat. De achtervolging eindigt met een spectaculaire crash in een sloot.
De politie wilde het voertuig controleren vanwege een 'verdachte situatie', maar de bestuurder besloot anders en gaf flink gas, waardoor hij rechts inhaalde en over de vluchtstrook reed. Dit leidde tot een achtervolging waarbij meerdere politie-eenheden betrokken waren.
De vlucht eindigde abrupt toen de verdachte de berm inreed en met zijn auto in een sloot belandde. Hij probeerde te ontkomen door uit de sloot te klimmen, maar werd door een alerte agent gegrepen, die hem tijdens zijn ontsnappingspoging letterlijk bij de broek greep. Ondanks verzet kon de man worden aangehouden, met assistentie van andere agenten.
In de auto van de verdachte werden softdrugs aangetroffen, wat leidde tot zijn aanhouding op verdenking van handel en/of vervoer van softdrugs. De politie heeft niet bekendgemaakt om hoeveel drugs het precies gaat. Hoewel de video al op 15 maart is gemaakt, is deze week besloten om deze naar buiten te brengen.