Spoedoperatie voor prins Joachim vanwege bloedstolsel in hersenen

Spoedoperatie voor prins Joachim vanwege bloedstolsel in hersenen

Afgelopen vrijdagavond is de Deense Prins Joachim (51) in het Universiteitsziekenhuis in Toulouse geopereerd vanwege een bloedstolsel in de hersenen. Inmiddels is bekend dat de ingreep succesvol is gebleken en dat de toestand van de prins stabiel is. Dit werd zondag bevestigd door het Deense hof, nogmaals, na een verklaring van de afgelopen zaterdag.

Zondagmiddag liet een woordvoerder van het hof tegenover het Deense persbureau Ritzau weten dat de toestand van Joachim nog steeds stabiel is.

Prins Joachim rondde net een opleiding af aan de prestigieuze Franse École militaire, en was van plan om na de zomer aan de slag te gaan als militair attaché op de Deense ambassade in Parijs. Een nieuwe bijzondere stap in zijn leven die nu tijdelijk tot stilstand lijkt te zijn gekomen.

Het Deense koningshuis laat weten dat er op tijd hulp was voor Joachim, wat er op kan wijzen dat er geen ernstige schade is ontstaan. Maar het is nog te vroeg om tot conclusies te komen. Het is ook nog niet duidelijk hoe lang de prins in het ziekenhuis moet blijven.

Afhankelijk van de situatie is het mogelijk dat de prins nog een lange revalidatie staat te wachten. Momenteel ligt de 51-jarige Joachim in het Universiteitsziekenhuis in de Franse stad Toulouse. Zijn gezin is bij hem.

Beeld: STEEN BROGAARD, KONGEHUSET

Lees meer over:
Denemarken prins Joachim

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties