Spaanse Royal mag gevangenis verlaten voor vrijwilligerswerk

Spaanse Royal mag gevangenis verlaten voor vrijwilligerswerk

De echtgenoot van prinses Cristina, zij is de zus van koning Felipe van Spanje, zit momenteel een straf van bijna 6 jaar uit, voor onder meer verduistering en belastingfraude.

Zijn naam is Iñaki Urdangarín, 52 jaar en is enkele jaren geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 10 maanden. Hij werd veroordeel voor valsheid in geschrifte, verduistering en belastingfraude. Momenteel heeft hij er al 2 jaar op zitten. Opvallend is dat de gevangenis een vrouwengevangenis is, hij is daar nu de enige man.

Dit is een lastige tijd voor het Spaanse koningshuis, want dit is inmiddels het zoveelste schandaal. Ook oud-koning Juan Carlos heeft op dit momenteel een aantal verdenkingen op zijn naam staan. Zijn zoon Felipe is er hard mee bezig om het koningshuis een wat betere reputatie te geven.

Iñaki mocht de afgelopen maanden de gevangenis de gevangenis verlaten vanwege de coronacrisis, maar dit is inmiddels weer versoepeld. Tweemaal per wee bezoekt hij het Don Iorone-centrum in Madrid om mensen met een verstandelijke beperking te helpen.

Iñaki was een zeer succesvol handballer. Hij bereikte zelfs de Olympische Spelen. Hij is momenteel vanuit de gevangenis bezig met een verzoek om zijn gezin te mogen zien, tijdens een kort verlof. Hij kreeg hier eerder al toestemming voor rond de Kerstdagen.

Lees meer over:
Spanje gevangenis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties