Koningin Elizabeth en prins Philip wonen na twee jaar weer samen

Koningin Elizabeth en prins Philip wonen na twee jaar weer samen

Twee jaar lang woonden ze gescheiden van elkaar, de Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip. Inmiddels zijn ze weer herenigd, op Windsor Castle. Het echtpaar vierde vorig jaar hun 73-jarige huwelijksjubileum, en woonden vanwege allerlei omstandigheden apart van elkaar.

De voornaamste reden voor het niet samen onder een dak wonen was de uitgesproken wens van prins Philip om het wat rustiger aan te doen. Een begrijpelijk besluit gezien zijn 98-jarige leeftijd. De meeste tijd bracht hij door in een speciaal voor hem ingericht huis op het terrein van Sandringham Castle, welke in het noorden van Engeland ligt. Zijn wens tijdens zijn laatste levensfase: een mens in plaats vn een prins te zijn. Om te kunnen leven in de waan van de dag zonder de nodige protocollen.

Koningin Elizabeth bleef ondertussen aan het werk. Hierdoor bleef er weinig tijd over om samen prive door te kunnen brengen. Nu wonen ze dus weer samen onder één dak, waardoor het ook mogelijk is om samen weer wat meer tijd door te kunnen brengen.

Beeld: CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties