Recordaantal nieuwe coronagevallen in Rusland

Recordaantal nieuwe coronagevallen in Rusland

De Russische overheid heeft melding gemaakt van ruim 2550 nieuwe gevallen van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dit gaat om het grootste aantal nieuwe besmettingen dat binnen een etmaal is gemeld door de Russische autoriteiten.

De Russische president Vladimir Poetin zei tijdens een bijeenkomst met topfunctionarissen dat de situatie in het land slechter aan het worden is. Het ministerie van Defensie kan daardoor mogelijk een rol krijgen bij het bestrijden van de uitbraak.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in Rusland volgens de cijfers bijna 150 patiënten met het virus overleden. Bij ruim 18.000 mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt. Wereldwijd zijn ruim 1,8 miljoen besmettingen gemeld.

Het aantal doden en vastgestelde besmettingen in Rusland ligt lager dan in veel westerse landen. Rusland weet door zijn inzet een verdere verspreiding van het virus goed in te dammen.

Beeld: Wikimedia Commons

Lees meer over:
coronavirus Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer