Fietster overleden nadat ze wordt geschept door een auto

Binnenland
woensdag, 01 mei 2024 om 16:07
trauma
Op de kruising van de Lauensteinstraat N853 met de Portlandweg in Schoonebeek heeft woensdagochtend een tragisch verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een vrouw om het leven is gekomen.
Rond 11:10 uur kregen de hulpdiensten melding van het ongeluk, dat plaatsvond vlakbij de Duitse grens. Zowel Nederlandse als Duitse hulpdiensten snelden ter plaatse om hulp te verlenen. Een traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) bood ook assistentie bij de behandeling van de slachtoffers.
Volgens de eerste bevindingen van de politie wilden twee fietsers, een man en een vrouw, de provincialeweg (N853) oversteken. Helaas zag de vrouw een naderende personenauto over het hoofd, waardoor ze met volle snelheid werd geschept.
Ondanks de snelle medische interventie, waarbij de vrouw enige tijd werd gereanimeerd, heeft ze de ernstige verwondingen niet overleefd.
De weg blijft lange tijd volledig afgesloten voor politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval. Op dit moment is er nog geen informatie vrijgegeven over de identiteit van het slachtoffer, in afwachting van het officiële onderzoek en de notificatie van de familie.