Vrouw dumpt poes en twee kittens midden op de weg uit haar auto

Dieren
woensdag, 01 mei 2024 om 16:49
kat
Een naar incident heeft dinsdagavond plaatsgevonden in Helvoirt, waar een vrouw een moederkat en haar twee kittens heeft achtergelaten, wat leidde tot een snelle reactie van een attente burger en de politie.
Het was een oplettende voorbijganger die de politie alarmeerde nadat hij had gezien hoe een vrouw een moederkat en haar twee kittens achterliet in Helvoirt. Door het kenteken van de auto te noteren, kon de politie snel handelen en de vrouw arresteren.
Wijkagent Marcel de Rouw reageerde geschokt op het incident. "Het is verschrikkelijk dat mensen zoiets doen," zei hij. De melding kwam dinsdagavond binnen, waarbij de vrouw de twee jonge kittens en hun moeder langs de Udenhoutseweg in Helvoirt achterliet.
Dankzij het genoteerde kenteken kon de politie de vrouw snel traceren. "Ze woont in Udenhout en we hebben haar diezelfde avond nog gearresteerd. Ze is overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch voor verder onderzoek," aldus De Rouw. De vrouw zal woensdag worden verhoord over haar daden.
De dierenambulance kwam ook ter plaatse en heeft de twee kittens veilig opgehaald. Helaas is de moederkat nog steeds vermist, aangezien de dierenambulance haar niet kon vinden. De zoektocht naar de moederkat zal naar verwachting voortduren totdat ze veilig wordt gevonden en herenigd kan worden met haar kittens.
Beeld ter illustratie