6-jarige jongen sterft op tragische wijze nadat hij zijn jongere broer probeerde te beschermen tegen een huisbrand

Buitenland
woensdag, 01 mei 2024 om 19:07
9 22
Een tragedie kan op elk moment toeslaan en helaas kan het soms de dingen wegnemen die voor ons het meest betekenen. Dat was het geval in een stad in het noorden van Virginia, toen twee kleine jongens omkwamen bij een huisbrand.
De 6-jarige William Bryce logeerde in het huis van zijn grootouders toen er brand uitbrak. Het gebeurde op 10 april en het huis brandde zo snel af dat de grootouders er samen met de achtjarige Logan ternauwernood levend uit konden komen. Helaas hebben de twee jongere kinderen het niet gered.
William en zijn driejarige broertje Zachariah werden uit het huis gehaald en reageerden niet meer. Brandweerlieden en paramedici bleven 45 minuten aan de slachtoffers werken, maar helaas konden ze niet meer worden gereanimeerd.
De twee jongens hadden geen brandwonden, dus het lijkt alsof ze zijn overleden door het inademen van rook. De familie rouwt diep, maar er was iets dat hen raakte tijdens het proces.
Ze ontdekten dat de twee jongens in huis bij elkaar zaten en het leek alsof William de jongere broer tegen het vuur probeerde te beschermen. Dit paste precies bij zijn persoonlijkheid en hij droeg zelfs een Captain America T-shirt.
Toen zijn vader, James Brice hoorde hoe de twee jongens samen werden gevonden, zei hij: ‘We wisten dat dit zijn karakter was, want dat is precies wie hij is. Hijzelf is een held.”
De brandweerlieden bezochten de familie in het ziekenhuis en vertelden hoe ze de twee broers hadden gevonden. Ze overhandigden William en Zachariah brandweermedaillons, waardoor ze de titel kregen van ere-brandweerlieden vanuit het ziekenhuisbed.
Jane zei: “Zachariah volgde William altijd overal en William was zo trots. Hij zei tegen iedereen: ‘Dat is mijn kleine broertje.'”
Zelfs nadat ze overleden waren, bleven ze helden. Hun organen waren nog steeds sterk, zodat ze orgaandonoren konden zijn.
Helaas werden de jongens hersendood verklaard en kon er niets meer voor hen gedaan worden. Het was echter moeilijk voor het gezin, omdat hun hart nog steeds klopte en ze de vitale functies konden zien, maar er geen hersenactiviteit was.
Wij hopen dat de familie wat rust kan vinden in deze moeilijke tijd.