Amerikaanse justitie wil prins Andrew verhoren in verband met Epstein

Amerikaanse justitie wil prins Andrew verhoren in verband met Epstein

De Amerikaanse justitie geeft aan de Britse prins Andrew te willen spreken in de zaak Epstein. Een aanklager in New York zegt van zijn verklaring gebruik te willen maken, en het toe te juichen als prins Andrew met hen zou komen praten.

Prins Andrew is de zoon van de Britse koningin Elizabeth en hij hield er een sterke vriendschap op na met Epstein. Een maand geleden had de Amerikaanse justitie al een claim ingediend om hem te ondervragen, maar ook benadrukt dat Andrew niet aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd.

De opmerking komt na de aanhouding van de ex-vriendin van de inmiddels overleden Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, een zedendelinquent die door Amerikaanse media een seksueel roofdier wordt genoemd. Vriendin en vertrouweling Ghislaine Maxwell zou Epstein bij zijn misdrijven hebben geholpen. De prins speelde ook een prominente rol in een onthullende serie over Epstein.

Prins Andrew heeft al jaren te maken met moeilijkheden als het gaat om zijn vriendschap met Epstein. Hij ligt daarvoor onder vuur. Vanwege alle ophef legde hij al zijn koninklijke taken neer.

Beeld: Wikimedia Commons

Lees meer over:
justitie Prins Andrew

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties