In heel Parijs zijn mondkapjes vanaf morgen verplicht

In heel Parijs zijn mondkapjes vanaf morgen verplicht

De Franse overheid heeft besloten om vanaf vrijdagmorgen 08.00 dat er in heel Parijs verplicht een mondkapje gedragen dient te worden. De maatregel is overal in de open lucht geldig, eveneens in afgesloten openbare ruimte of op plekken waar mensen werken. De premier kondigde al eerder aan dat dit eraan zat te komen.

De maatregel is al van kracht in Marseille. In Parijs gold de maatregel tot nu toe alleen voor bepaalde drukke winkelgebieden en het openbaar vervoer. Premier Castex zegt de mondkapjesplicht noodzakelijk te vinden. Het is ook geldig in de voorsteden.

Het aantal besmettingen van het coronavirus in Frankrijk is stijgende. In de afgelopen maand verviervoudigde het ongeveer tot 39 besmettingen per 100.000 inwoners. Het is wel veel minder in de vergelijking met de naar schatting duizend gevallen die werden geregistreerd tijdens de piek van de pandemie in Frankrijk.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties