Immigratie naar de Verenigde Staten wordt tijdelijk stilgelegd

Immigratie naar de Verenigde Staten wordt tijdelijk stilgelegd

President Trump gaat een decreet ondertekenen waarmee migratie naar de Verenigde Staten tijdelijk stilgelegd zal worden. Zo schrijft hij op Twitter:"We hebben te maken met een Onzichtbare Vijand, om onze burgers te beschermen, zal ik een decreet ondertekenen waarmee de immigratie in de VS tijdelijk wordt opgeschort!"

Het lijkt hier te gaan om een uitbreiding van een eerdere maatregel die werd ingevoerd door de Amerikaanse president. In januari werd er al een reisbeperking ingesteld voor reiziger uit China, en in maar voor 26 Europese landen, waaronder Nederland.

Waar eerst burgers uit China en Europa het land niet meer konden betreden, breidt de reisbeperking zich nu uit naar alle landen. Echter blijven er nog wel een aantal dingen onduidelijk. Het decreet moet nog ondertekend worden en de exacte inhoud is nog niet bekend. Vanaf wanneer gaat het in? Tot wanneer duurt het?

Trump legde al eerder een reisverbod op, dit wanneer hij net aan de macht was. Toen stelde hij een inreisverbod in voor burgers uit zeven overwegend islamitische landen. Dit inreisverbod werd later teruggedraaid.

Beeld: Gage Skidmore | CC BY-SA 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties