Man veroordeeld tot gevangenisstraf en TBS voor het doden van zijn baby dochter

Binnenland
vrijdag, 09 juni 2023 om 9:46
politie902
Rotterdam, 9 juni 2023 - De 23-jarige Rotterdammer Ruud S. is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en verplichte psychiatrische behandeling voor de moord op zijn zes maanden oude dochtertje, Emily. Het tragische incident vond plaats op 17 juli vorig jaar in een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois.
De rechtbank heeft S. schuldig bevonden aan doodslag, omdat er onvoldoende bewijs is voor een vooropgezet plan waaruit moord blijkt, zoals het Openbaar Ministerie had gepleit.
Volgens de rechtbank verkeerde S. ten tijde van de moord in een psychose en lijdt hij aan verschillende stoornissen, waaronder schizofrenie. Vanwege zijn paranoïde waanbeelden wordt de moord in sterk verminderde mate aan hem toegerekend.
Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van acht jaar en verplichte psychiatrische behandeling geëist. De officier van justitie pleitte voor deze straf "gezien de aard en gruwelijkheid van het feit". De uiteindelijke gevangenisstraf is drie jaar lager uitgevallen, omdat de rechtbank uitgaat van doodslag in plaats van moord en rekening houdt met de stoornissen van de verdachte.
De zaak werd behandeld door de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem, omdat de verdachte werkzaam is bij Defensie als ICT'er.